29 / 04 / 2024

Sabancı santral inşatlarında 5 bin kişi çalıştıracak!

Sabancı santral inşatlarında 5 bin kişi çalıştıracak!

Sabancı Holding Enerji Grup Başkanı Selahattin Hakman, 1200 megawatlık elektrik santrali için 5 bin kişiyi daha işe alacaklarını  söyledi

 



Sabancı Holding Enerji Grup Başkanı Selahattin Hakman, 1200 megawatlık elektrik santrali için 5 bin kişiyi daha işe alacaklarını ve % 10 pazar payına ulaşacaklarını söyledi

Enerji yatırımları krize meydan okudu, bu yıl 5 milyar liralık yatırım hedefleniyor. Sabancı Enerji de, proje aşamasında 1200 megawatlık santral inşaatı için kolları sıvadı. Sabancı Holding Enerji Grup Başkanı Selahattin Hakman, elektrik santralinin inşasında toplam 5 bin kişiye istihdam sözü verdi. Hakman, 2015 yılında minimum 5 bin mw kurulu gücü ile elektrik piyasasında yüzde 10 pazar payına ve 6 milyon müşteriye ulaşmayı hedeflediklerini söyledi. Sabancı Holding Enerji Grup Başkanı Hakman, özelleştirme sonrası aldıkları Başkent Elektrik'te yaptıkları çalışmaları anlatırken, şu mesajları verdi:

 5 BİN KİŞİYE İŞ SÖZÜ : Yapımı süren Bandırma Santralı'nın şantiyesinde 2 bin kişi çalışıyor. Yıl sonuna kadar toplam 1200 mw'lık santral inşaatına başlanmış olacak. Santral inşaatlarında yaklaşık 5 bin kişiye istihdam sağlanacak. Böylece tüm santralarında toplam 8 bin kişiye istihdam sağlanmış olacak.

 VERBUND İLE LİDER OLACAĞIZ : Enerjisa Grubu olarak ortağımız Verbund ile birlikte Türkiye elektrik pazarının lideri olmayı hedefliyoruz. Elektrik piyasasının yüzde 10'una çıkarak, 6 milyon müşteriye ulaşmayı istiyoruz. Başkent Elektrik'in 3 milyon 200 bin abonesi bulunuyor. Özelleştirmenin ardından 1.5 yıl içinde 100 milyon liralık yatırım yaptık. Başkent Elektrik  Ankara  dahil 7 ili kapsıyor. Toplam 3.2 milyon aboneyi abone olarak değil müşteri olarak görüyoruz.

 HEDEF 6 MİLYON MÜŞTERİ : Enerjisa Grubu, dikey entegrasyona dayalı bir yapıda büyüyerek Türkiye elektrik pazarının lideri olmayı ve 2015 yılında minimum 5 bin mw kurulu gücü ile elektrik piyasasında yüzde 10 pazar payına ve 6 milyonu aşkın müşteriye ulaşmayı hedefliyor. Enerjisa'nın yatırımlarına kararlı bir şekilde devam etmesi ve projelerini en hızlı şekilde gerçekleştiriyor olması Grubun büyük ve kalıcı bir oyuncu olarak sektördeki konumunu pekiştiriyor.

Avrupa'ya örnek bir kuruluş olacağız
Başkent Elektrik Dağıtım'ı Avrupa'ya örnek teşkil edebilecek bir hizmet kuruluşu haline getirmek istediklerini söyleyen Hakman, diğer dağıtım şirketlerinin özelleştirmelerinin de takip edildiğini söyledi. Hakman, "Enerjisa Grubu, tüm faaliyet alanlarında tercih edilen tedarikçi olmayı amaçlıyor. Türkiye'nin elektrik arz güvenliğinin rekabetçi ve çevreye uyumlu bir şekilde sağlanması ve tüm paydaşlara sürdürülebilir değer yaratılması için daha büyük hedeflerle yoluna devam edecek" diye konuştu.

Çalışan sayısı 8 bine ulaşacak
Hakman'ın istihdam sözü verdiği 5 bin kişi ile birlikte enerji santrallerinde 8 bin kişi çalışıyor olacak. Yeni santral ile Hakman 6 milyon müşteriye ulaşmayı hedeflediklerini söyledi.
Sabah-Hazal Ateş


Geri Dön