Kent Haberleri

Sabancıların satılık Atlı Köşkü'nde sona gelindi! İcralık hisseye 200 milyon TL'lik rekor teklif!

Sabancı ailesine ait Atlı Köşk’ün 1/48 hissesinde sona yaklaşıldı. 62 milyon 500 bin bedelle icradan satışa çıkan hisseye bugün 200 milyon TL'lik teklif geldi.

Sakıp Sabancı'nın kardeşi İhsan Sabancı'nın kızı Sevilay Sabancı Çınar ile Sabancı ailesi arasında 20 yıldır süregelen  miras davası nihayet sonuçlanıyor. Sabancı ailesine ait Atlı Köşk’ün 48/1 hissesine Sabancı ailesi avukatlarından Haldun Hulki Gürcan 200 milyon lira teklif verdi. 

ATLI KÖŞK'ÜN TOPLAM DEĞERİ 4 MİLYAR TL! 

MedyaRadar’dan Ercan Öztürk’ün haberine göre; İstanbul Gayrimenkul Satış İcra Müdürlüğü 14.08.2023 tarihinde Atlı Köşk’te bir keşif yaptı. 

Keşif sonucu yaptığı Bilirkişilerin 06.09.2023 tarihinde sunduğu raporda, toplam 15 bin metrekare alana sahip olan köşkün tamamına 4 milyar lira kıymet takdir ettiler.

Sevilay Sabancı’ya ait 1/48 hissesine de 83 milyon 333 bin lira kıymet takdir edildi. Sabancı ailesi avukatları, köşke belirlenen 4 milyarın çok yüksek olduğunu belirterek hazırlanan bilirkişi raporuna itiraz ettiler.

 

SABACI AİLESİ RAPORA İTİRAZ ETTİ

Sabancı ailesi avukatlarının rapora yaptıkları itirazda özetle şu ifadelere yer verildi: "Rapora konu taşınmaz 25.08.1998 tarihli intifa sözleşmesiyle 49 yıllığına Sabancı Üniversitesi Rektörlüğüne tahsis edilmiş olup Üniversite tarafından da Raporda genel açıklamalar yapıldıktan sonra taşınmaza 4 Milyar TL gibi fahiş bir fiyat belirlenmiştir. Bu rakama esas m2 birim değeri hakkında raporda bir şey yoktur.

 Raporda konu edilen taşınmaz Atlı Köşk olarak andığımız, tapu senedine konu Köşk ile sınırlı iken, bilirkişi heyeti Köşkü metrekare üzerinden rapor tanzim etmiştir. Borçlunun maliki olduğu yer sadece Köşktür. "

KÖŞKÜN 1/48'İ 62 MİLYON 500 BİN TL DEĞERİNDE!

Yapılan itirazların ardından Atlı Kök’ün kıymet değeri için ikinci bir rapor hazırlandı. Üç kişiden oluşan bilirkişinin 2 Ocak 2024 tarihinde hazırladığı ikinci raporda, o civardaki, emlakçılarla yapılan görüşmelerde ve elektronik ortamda verilen satış ilanlarının incelenmesi sonucu, Atlı Köşk’ün alım/satım değeri 2 milyar 937 milyon lira olarak belirledi.

Raporun sonuç kısmında ‘1/48 hissesinin 62 milyon 500 bin lira Alım/satım değerinde olduğu kanaatine varılmıştır’ ifadelerine yer verildi.

200 MİLYON TL'LİK DEV TEKLİF

İstanbul Gayrimenkul İcra Dairesi tarafından satışa çıkarılan hisse için belirlenen muhammen bedel 62 milyon 500 bin TL oldu.

Söz konusu Köşkün 48/1 hissesi 24 Temmuz günü 31 milyon 250 bin TL’den satışa açıldı. Hisseye bir haftada tam 183 kez teklif verildi.

Son teklif Sabancı ailesi avukatlarından Haldun Hulki Gürcan tarafından geldi. Gürcan, teklif süresi dolmadan 200 milyon lira teklif verdi. Gürcan’ın bu parayı yedi gün içerisinde yatırması durumunda satış resmen tescillenmiş olacak.
 

Sabancıların Atlı Köşk'ü icradan satılıyor!