28 / 04 / 2024

Sabiha Gökçen Gazbeton ile örülüyor

Sabiha Gökçen Gazbeton ile örülüyor

Gazbeton duvar örgü malzemeleri İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı yeni dış hatlar terminalinde de kullanılmaya başlandı.



Taşıma, montaj ve uygulama kolaylığı, üstün yangın ve deprem emniyeti sağlaması ve güçlü yalıtım özellikleri nedeni ile Türkiye'de yapılarda Gazbeton kullanımı giderek yaygınlaşıyor. Türkiye'nin en modern havalimanlarından biri olmaya aday Sabiha Gökçen Havalimanı yeni dış hatlar binası duvarları da AKG Gazbeton ile örülmeye başlandı. AKG Gazbeton, İstanbul Atatürk,  İzmir  Adnan Menderes,  Ankara  Esenboğa havalimanlarından sonra, İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı Yeni Dış Hatlar Terminali'nde, 62 bin metrekare inşaat alanı için, 70 bin metrekare duvar örgü malzemesi temin edecek.

7,5 şiddetindeki deprem yıkamayacak

Limak firması ile Hintli ortağı tarafından gerçekleştirilen Sabiha Gökçen yeni dış hatlar binasında AKG Gazbeton tercih edilmesinin en önemli nedenlerinden biri de ürünün deprem güvenliğini en üst seviyeye taşıması. Yeni dış hatlar terminal binası Marmara Bölgesi'nde meydana gelebilecek 7,5 şiddetindeki bir depremden sonra bile işletmeye devam edebilecek güvenlikte tasarlandı ve yapıda kullanılan ürün seçimleri de bu anlayışla gerçekleştirildi.
Yolcu kapasitesini 25 milyona çıkartacak İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı yeni dış hatlar terminalinde, G2/04 sınıfı AKG Gazbeton bloklar kullanılacak. Uygulama kolaylığı, kayıplarının az olması ve her türlü projeye pratik olarak adapte edilebilmesi gibi ürün özellikleri sayesinde Sabiha Gökçen Havalimanı yeni dış hatlar terminali ve ek binalarının inşasının 18 ay gibi kısa sürede tamamlanıp hizmete açılması hedefleniyor.

AKG Gazbeton Yönetim Kurulu Üyesi Levent Akgerman "Ülkemizde yenilenen havalimanlarında AKG Gazbeton ürünleri kullanıldı. İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı Yeni Dış Hatlar Terminali de tamamlandığında ülkemizin en önemli havalimanlarından ve en modern kapılarından biri olacak. Ürünümüzün saygın projelerde tercih ediliyor olmasından memnuniyet duyuyoruz" dedi.

Geri Dön