28 / 04 / 2024

Sabiha Gökçen Havalimanı'nın kredisi hazır ortaklığa kapalı değiliz!

Sabiha Gökçen Havalimanı'nın kredisi hazır ortaklığa kapalı değiliz!

ISG’nin yüzde 40 hissesini satın alacağını açıklayan Malaysia Airports Holding yeni ortaklıklara göz kırptı. MAHB, İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’nın işletmesini yapmakta olan ISG’de ortaklığa kapalı olmadıklarını açıkladı.



Malaysia Airports Holding Berhad (MAHB), İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’nın işletmesini yapmakta olan ISG’de ortaklığa kapalı olmadıklarını açıkladı. ISG’nin yüzde 40 hissesini Limak Yatırım’dan ön alım hakkını kullanarak satın alacağını açıklayan MAHB’nin Planlamadan Sorumlu Kıdemli Genel Müdürü Khair Mirza, “ISG’nin tamamını almanın ilk aşamada daha uygun olduğunu düşündük ancak sonuna kadar yüzde 100’ünü tutma planımız yok. Yeni ortaklıklara kapalı değiliz. Fakat kısa vadede çoğunluk hissedar olarak kalmak istiyoruz” dedi. ISG’de yüzde 40 hissenin satın alımının finansmanı için bankalarda kredi imkanlarının hazır olduğunu bildiren Mirza, şöyle devam etti: “Eğer işlemi bu ay, gelecek ay veya ocakta kapatırsak, bunun için banka kredisi imkanlarımız hazır. Ancak uzun dönemde bu satın alımı nasıl finanse edeceğimizi henüz duyurmadık. Bu konuda bir hissedarlar toplantısı yapacağız ve finansmanın nasıl olacağı, ne kadarının özkaynak ne kadarının kredi ile yapılacağı orada oylanacak.”


“Yolcu sayısı açısından yılda en az yüzde 7 büyüme bekliyoruz” diyen Mirza, yatırım giderleri nedeniyle zarar açıklayan ISG’nin 2016 itibariyle kâra geçeceğini tahmin ettiklerini belirtti. Mirza, “ISG’nin toplam gelirlerimizin içinde de yüzde 30 civarında bir paya sahip olacağını tahmin ediyoruz” dedi.


  Mirza, onay sürecinde bir problem beklemediklerini, hisse devrinin en geç 2015’in ilk çeyreğinde tamamlanmasını öngördüklerini kaydetti.


Vatan


Geri Dön