Kent Haberleri

Sabri Ertekin: Şanlıurfa yeni cazibe merkezi oldu!

Şanlıurfa'nın 2023 hedeflerini rahat yakalayacağını söyleyen Şanlıurfa Ticaret ve.Sanayi Odası Başkanı Sabri Ertekin ilin 2023'de toplam 116,5 Milyar TL'lik bir ekonomiye dönüşeceğini belirtti.


Şanlıurfa'nın 2023 hedeflerini rahat yakalayacağını söyleyen Şanlıurfa Ticaret ve.Sanayi Odası Başkanı Sabri Ertekin ilin 2023'de toplam 116,5 Milyar TL'lik bir ekojıomiye dönüşeceğini belirtti. 


Şanlıurfa TSO Başkanı E. Sabri Ertekin, sanayi yatırımcıları için yeni bir cazibe merkezi haline dönüşen kentin, 2023 yılı hedeflerine mevcut büyüme hızıyla rahat ulaşacağını kaydetti. 


Organize Sanayi Bölgelerinin tanıtıcı yayın organı olan günlük Sanayi Gazetesine açıklamalarda bulunan ve Şanlıurfa'nın 2023'de toplam 116,5 Müyar TL'lik bir ekonomiye dönüşeceğini söyleyen Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası Başkam Sabri Ertekin, bölgeye açılacak olan yeni Organize Sanayi Bölgesi ile beraber ihtisas Organize Sanayi Bölgelerinin de kurulacağım söyledi. Üniversite sanayi işbirliğinin önemini vurgulayan Ertekin, bu işbirliğinin artması için kalifiye eleman yetiştirecek yeni fakültelerin açılması gerektiği söyledi. Ertekin 6. Teşvik bölgesinde bulunan kentin yeni bir cazibe merkezine dönüştüğünü bu sayede, Urfa'mn 2023'de toplam 116,5 Milyar TL'lik bir ekonomiye dönüşeceğini ifade etti. 


2023 hedeflerinin rahat yakalayacaklarını kaydeden Ertekin, mevcut potansiyellerinin bunu başarmaya yeteceğini söyledi. Bölgelerinde iki tane Organize Sanayi Bölgesinin olduğunu üçüncüsü için çalışmaların sürdürüldüğünü, bununla beraber ihtisas Organize Sanayi Bölgelerinin de kurulacağını kaydeden Ertekin, bunun için gerekli olan üniversite sanayi işbirliğinin de öneminim farkında olduklarını belirtti. Şanlıurfa'nın vizyonunun tanımını yapan şunlan söyledi: "Doğru proje ve teşviklerle tarım, turizm ve sanayi alanında gelişmiş, genç ve eğitimli insan kaynağına sahip, ekonomik ve sosyal açıdan kalkınmış, öncü ve marka şehir. Bizler de bu yönde bir hedef belirledik ve bu hedefe ulaşabilmek için ise; ilimizin istihdam kapasitesinin arttırılması, kentte beşeri ve sosyal sermayenin geliştirilmesi, konut alanlarının geliştirilmesi ve yaşam kalitesinin iyüeştkilmesi, doğal kaynakların sürdürülebilir bir anlayışla kullanılması, çevrenin korunması 4 ve kalitesinin arttırılması, kültürel mirasın turizme kazandırılması gibi çalışmalar yapıyoruz. Bu çalışmaları destekleyen Eğitim ve Bilgilendirme temalı panel, seminer, konferanslar düzenliyoruz." ilimizde Şanlıurfa'da 2 OSB Organize Sanayi Bölgesinin mevcut olduğunu ve. 3. Organize Sanayi Bölgesinin altyapı çalışmaları devam ettiğini belirten TSO Başkanı şöyle devam etti: "İhtisas OSB'ler de kuruluyor. OSB, KSS, teknokent vb. 


2023'DE 116,5 MİLYAR TL'LİK BÜYÜME BEKLENİYOR 

Şanlıurfa'nın cok büyük potansiyeli bünyesinde barındırdığının belirten TSO başkanı Sabrı Ertekin sözlerini söyle sürdürdü: "Yaptığımız bir araştırmada ilimizin toplam milli gelirinin 10 Milyar TL seviyelerinde olduğunu gördük. Malumunuz hükümetimizin, 2023 hedefi var, kisi bası mili gelirin 25 Bin Dolar olması hedefleniyor. Bizlerde acaba biz hangi noktadayız, acaba bu milli geliri yakalayabilecek pozisyonumuz var mı diye merak ettik, yaptığımız araştırmalarda ise su sonuçları gördük. Geleneksel üretim ve hayvancılıktan toplamda yaklaşık 35 milyar TL. Ortalama gıda fiyatları, hammaddenin İki katı veya daha fazladır, dolayısıyla bu ürünlerin islenmesi ile ticaretinden de 35 milyar TL. Şanlıurfa yıllık ortalama 3000 saat güneş ısıgı almakta ve bu sektörde de oldukça önemli bir potansiyeli barındırmaktadır. Bu sektörden yaklaşık 16 milyar 200 milyon TL. Hali hazırda milli gelirimizin yüzde 25'i hizmet sektöründen elde edilmekte, 2023'te de oranın aynı olacağı tahmin edilmektedir. Dolayısıyla; 29 milyar TL hizmet sektöründen elde edilebilir. Turizm yönünden de önemli bir kent Şanlıurfa, bu sektörden de yaklaşık 1.5 milyar TL gelir hedefliyoruz. Toplamda 116,5 milyar TL ediyor. Bu rakam bizim hedeflere ulaşabileceğimizi hatta gecebilecegımizi gösteriyor. İlk bakışta bu rakamların yakalanması zor gibi gözükse de kendimize güvenmeliyiz. Bu rakamları yakalayabilecek potansiyelimiz var. Çalıştıktan sonra başarılı olmamamız için hiçbir neden yok. 2023 hedeflerine giderken Kadın is gücü ve istihdamının arttırılması önemli bir adım olacaktır. Topyekûn çabalarımızla ancak bu hedefe ulaşabiliriz. 


Bizler kadın girişimcilerimiz, gene girişimcilerimiz ve is hayatına atılmak isteyen tum vatandaşlarımız için elimizden gelen her seyi yapmaya hazırız." deki etkisi olumlu yönde. Bu oluşumlar, büyük firmaların ilimizde yatınm yapmalarını sağlayan önemli bir unsurdur. Kurumlar arası ilişkilerimiz her zaman üst seviyede. Şanlıurfa'da teknokentin oluşturulmasında Ticaret ve sanayi odası olarak önemli çalışmalar yürüttük


Hürses