29 / 04 / 2024

Sabri Özel, Şemdinli'ye okul yaptırıyor!

Sabri Özel, Şemdinli'ye okul yaptırıyor!

Sanayici ve işadamı Sabri Özel, babası Hamo Özel'in doğup büyüdüğü Şemdinli'ye 2 derslikli bir ilköğretim okulu yaptırıyor



HAKKÂRİ'nin Şemdinli İlçesi'nden olan sanayici ve işadamı Sabri Özel, babası Hamo Özel'in doğup büyüdüğü ve ilçeye 40 kilometre uzaklıkta bulunan Ortaklar Köyü'ne babasının adına 2 derslikli bir ilköğretim okulu yaptırıyor.

120 haneli, 1000 nüfuslu köye yapılan ve 100 öğrencinin eğitim göreceği Hamo Özel İlköğretim Okulu, Sabri Özel'in de katılacağı törenle yakında hizmete girecek. Şemdinli Kaymakamı Hakan Şen, bitme aşamasına gelen okulun inşaatında incelemelerde bulundu. Kaymakam Şen, işadamı Özel'e hizmetinden dolayı teşekkür ederek, "Sabri Bey doğduğu, büyüdüğü toprakları unutmayan, eğitime yatırım yapmasını bilen vefakâr bir insandır. Kendisi daha önce de, Sabri Özel Lisesi ve sağlık ocağı gibi kamu yatırımlarının yanı sıra, arsa bağışı, 76 öğrenciye burs ve parasal yardım gibi yardımlarda bulunmuştur. Bugün de babasının köyü olan Ortaklar'a bu okulu yaptırıyor. Vatanın vefalı bir evladı olarak babasının ismi, bu okul var oldukça yaşayacaktır. Bunun diğer insanlarımıza da örnek olmasını temenni ediyoruz" diye konuştu.

Sanayici ve işadamı Sabri Özel ise, hem eğitime katkı vermek, hem de babasına olan vefa borcunu ödemek için bu okulu yaptırdığını söyledi. Özel, "Şemdinli doğup büyüdüğüm yer, toprağıma ve halkıma olan vefa borcumu bu tür hizmetlerle ödemeye çalışıyorum. Umarım en kısa zamanda halkımızla beraber bu okulun açılışını gerçekleştiririz" diye konuştu.
HaberTürk/Zeki Dara

 


Geri Dön