Sektörel

Sabri Paşayiğit yeni şirket kurdu!

Türkiye ve komşu ülkelerce birçok proje hayata geçiren Sabri Paşayiğit Design Office'in kurucusu Sabri Paşayiğit, yeni şirket kurdu. 

Sabri Paşayiğit Mimarlık İnovasyon Ve Danışmanlık Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Sarıyer’de 200 bin TL sermaye bedeli ile Sabri Paşayiğit tarafından kuruldu.

Türkiye'den Azerbaycan'a, Umman'a kadar birçok noktada onlarca proje üreten Sabri Paşayiğit Design Office'in kurucusu Sabri Paşayiğit, yeni şirket kurdu. 

Sabri Paşayiğit 1977 yılında Kayseri'de doğdu. 2001 yılında Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Mimarlık bölümünden mezun oldu. Öğrenim süreci boyunca büyük şantiyelerde ve tasarım ofislerinde sürdürdüğü 5 yıllık çalışmanın ardından 2002'de Zafer Murat ile birlikte REM Mimarlık Ofisini kurdu. 2011 yılında ofisin ismi Sabri Paşayiğit Design Office olarak değişti.

Sabri Paşayiğit Mimarlık İnovasyon Ve Danışmanlık Sanayi Ticaret Limited Şirketi konusu:

1-) İnşaat isleri yapmak, taahhüt işleri yapmak, yatılım sistemleri ile ilgili her türlü işleri yapmak,mimari, statik tesisat, elektrik projelerini yapmak, devlet ve özel kamu ve kuruluşların açmış ve açacakları ihalelere iştirak etmek, alacakları ihale için gerekli rehin ve ipotek vermek.

2-) Hazır beton, prefabrik yapı çelik ve plastik elemanlarının imalatı, projelerin hazırlanması,gerekli malzemelerin ihracatı, perakende alim-satım, yurt içinde ve dışında pazarlaması ile dahili ticaretini yapmak.

3-) Ön gerilmeli beton, beton, çelik, pik, plastik ve asbest borular, traversten mamul direklerin betondan, plastikten, topraktan, ahşaptan, metalden, kauçuktan, madenden, her çeşit yapı elemanlarının taşımacılığını, kamyon ve çekici üzerine monte edilmiş trans mikser ve pompalarla taşımacılık, betonun ve inşaat malzemelerinin işyerine yerleştirilmesini temin edecek konvayorler, vinçler, beton pompaları, çekiciler, seyyar iskeleler, vibratörler,trans mikserler,özel teknolojik kalıp ve iskeleler gibi ekipmanları ihtiva eden yüksek kaliteli beton tesisleri kurmak, isletmek, kiralamak, alim-satım ve ithalatını-ihracatını yapmak.

4-) Yurt içinde ve yurt dışında inşaat, yol,kanalizasyon,içme suyu,elektrik tesisi, boru hatları, arıtma tesisleri, kanal, hafriyat, dekapaj, enerji nakil hatları, tesisat taahhüdü ve yapımı ve bu islerle ilgili olarak her nevi proje, mühendislik, teknik müşavirlik hizmetlerini yapmak.

5-) İnşaat, onarım, tadilat, restorasyon ve deklarasyon isleri yapmak,taahhütlerde bulunmak.

6-) Her turlu teçhizat, makine, is makineleri,alet ve edevat,inşaat eleman ve malzemeleri imal ve ithal etmek, satın almak veya kiralamak, bunları ihraç etmek, elden çıkarmak, inşaat makine ve teçhizatı ile eleman ve malzemelerinin yapımı, bakimi, tamiratı için fabrika, imalathane, atölye ve servis istasyonları, bürolar, ulaşım, nakliye ve ambarlama tesisleri kurmak, isletmek ve gerektiğinde bunları elden çıkartmak. 7-) Bu üretimlerin yapılabilmesi için gerekli sanayi tesislerinin kurulması , kiralanması, satın alınması ve bunların isletilmesi, gerektiğinde mevcutlarının satılması veya kiraya verilmesi. 8-) Bu sanayi tesislerinin kurulabilmesi için gerekli makine, eleman, alet-edevat, cihaz ve malzemelerinin satın alınması, kiralanması ve gerektiğinde mevcutların satılması ve kiraya verilmesi. 9-) Bu üretimleri yapabilmek için gerekli ham ve yardımcı maddelerin alimi, ithalatı ve satımı.

10-) Şirketin konusuna giren islerde mümessillikler, distribütörlükler veya bayilikler alması ve diğer şahıslara ve kuruluşlara mümessillikler, distribütörlükler ve bayilikler vermek.

11-) Konusu ile ilgili Yurt içinde veya yurt dışında kurulmuş ve kurulacak her türden şirketlere iştirak etmek veya iştirak ederek yatırımlar yapabilir, hakiki ve hükmi şahıslarla konusuna giren islerde geçici ve belirli isleri yapacak ortaklıklar veya sürekli ortaklıklar kurabilir.

12-) Konusu ile ilgili malzeme, makine, araç gereç, alet-edevat, edinmek amacı ile satın almak.

13-) Yurt içi veya yurt dışı kuruluşlardan, hakiki veya hükmü şahıslardan, bankalardan kısa, orta ve uzun vadeli krediler ve kefaletler alabilir. Yurt içi ve yurt dışı mali, sınai ve ticari kuruluşlara borçlanabileceği gibi rehin ve gerekli sözleşmeleri yapabilir, ancak bu isleri aracı olmamak üzere yapabilir.

14-) Şirket konusu ile ilgili mimarlık , mühendislik, ve teknik müşavirlik hizmetlerini yapmak.

15-) Hissedarlarla rızai kazi anlaşmalar yapmaya rızai taksime hisselendirme senetleri veya hisselendirme sözleşmelerindeki hisseleri dilediği nispette tespit etmeye, İfraz tevhid ve taksim yapmak.

16-) Konusu ile ilgili danışmanlık hizmetleri vermek. Şirket bu amaçlara erişebilmek için :

a-Ana amacı ile ilgili olmak koşulu ile gerek duyacağı taşınır veya taşınmaz malları satın alır, gerektiğinde fazla olanları satar ve bu işlemlerden dolayı borçlu ve alacaklı olabilir, gerektiğinde belediye veya kamu kurum ve kuruluşlarına yol terk edebilir. Gerek kendi ve gerekse üçüncü şahısların borç ve alacağını güvenceye bağlayacak rehin ve ipotekleri alıp verebilir. Bu ipotek veya rehinleri fesh edebilir. Bunlar için tapu dairelerinden gerekli tüm işlemleri yapabilir. Bunları devredebilir. İcabında ifraz ve tevhit ile parselasyon için her turlu muamele ve tasarrufu yapabilir. Taşınır veya taşınmaz mallar için satış vaadinde bulunabileceği gibi başkalarının satış vaadlerinide kabul edebilir. Bu hususta sözleşmeler akdedebilir.

b-Şirket amacına ulaşabilmek için markalar, patentler, ihtira beratları, libas ve teknik yardim gibi gayri maddi fikri ve sınai haklar alabilir veya ihdas edebilir ve bunları devredebilir.

c-Şirketin iktisadi amacının gerektirdiği her turlu mali sınai ticari idari is ve taahhütlere girişebilir, bunlar için gerekli her turlu kanuni ve hukuki işlemleri yapabilir.

 Adres: Ayazağa Mh.Cendere Cd.2b Ap. N.109 K/30 Sarıyer

Sabri Paşayiğit kimdir?