28 / 04 / 2024

Sabuncubeli Tüneli 2018'de tamamlanacak!

Sabuncubeli Tüneli 2018'de tamamlanacak!

Batan şirketin kredi borçları nedeniyle bitirilemeyen Sabuncubeli Tüneli için 192 milyon lira daha harcanacak. Tünelin inşaatı 2018 yılında tamamlanacak.



Batan şirketin kredi borçları nedeniyle bir türlü bitirilemeyen Sabuncubeli Tüneli için 192 milyon lira daha harcanacak. Tünel, 2018'de tamamlanacak.


Yüklenici firmanın iflası nedeniyle yarım kalan Sabuncubeli Tüneli'nin inşaatına 192 milyon lira daha para harcanacak. Batan şirketin dış finansman kredi borçları, ek keşif artış bedelleri ve son ihale bedeliyle birlikte tünelin maliyeti de katlanarak artmış oldu. 2014 yılında tamamlanarak hizmete açılacağı duyurulan 4 kilometrelik tünellerin açılışı bir kez daha ertelenirken, milyonlarca liralık kamu kaynağı da hatalar zinciri nedeniyle toprağa gömülüp gitti. 


Kalyon İnşaat yapıyor 

egepostasi.com'un haberine göre, Sabuncubeli'nde geçen Kasım ayında tünel yapım işini üstlenen yüklenici firmanın Koçoğlu Şirketler Grubu'nun iflası sonrasında ortada kalan projeyi Kalyon İnşaat sürdürecek. Davet usulüyle yeniden ihaleye çıkan Karayolları Bölge Müdürlüğü, katılan 6 firma arasında tünel ve bağlantı yolları yapım işini en uygun teklifi sunan Kalyon İnşaat'a verdi. 17-25 Aralık'taki operasyonlar sürecinde medyaya sızan ses kayıtlarında adı sıkça geçen ve 'Havuz' iddialarıyla gündeme gelen, diğer yandan Taksim Gezi Parkı'ndaki Topçu Kışlası projesini de üstlenen firmaya proje kapsamında devlet kasasından 192,9 milyon lira ödenecek. 35 proje arasında yer alan ve yapımı yılan hikâyesine dönen Sabuncubeli Tünellerinde inşaat faaliyetleri yaklaşık 8 ay sonra yeniden başlıyor. 


Zarar katlandı 

Yüzde 30'u tamamlanan ve 2,5 kilometrelik kısmında bir çalışma yapılmayan tünellerde yeni yüklenici firma bulunmadığı için yeniden ihaleye çıkılan projeyle ilgili olarak oluşan zarar da kamuya kaldı. 


Milliyet Ege


Geri Dön