29 / 04 / 2024

Sabuncubeli ve Konak tünelleri bir yıl gecikecek!

Sabuncubeli ve Konak tünelleri bir yıl gecikecek!

Konak Tüneli'nin Varyant girişinde bulunan arkeolojik buluntular ve Sabuncubeli Tüneli'nin Manisa girişinde yaşanan heyelan nedeniyle tünellerin açılış tarihi yaklaşık bir yıl sarkacak. 2014 yılında bitmesi öngörülen tünel 2015 yılına sarktı...



Ulaşımı rahatlatmak ve yolculuk süresini kısaltmak hedefiyle yapımına başlanan iki tünel inşaatı farklı nedenle aynı kaderi paylaştı. Her iki taraftaki giriş noktalarından da kazılması öngörülen Konak ve Sabuncubeli tünelleri, yaşanan olumsuzluklar nedeniyle tek taraflı ilerlemek zorunda kaldı. 


ARKEOLOJİK KAZI 


Sabuncubeli Tüneli'nin Manisa ucunda heyelan meydana gelmesi nedeniyle, oradaki çalışmaların yıl sonuna kadar sarktığı ve henüz kazıya başlanmadığı ortaya çıktı. Tünel kazısının sadece  İzmir  yönünden devam ettiğini belirten Karayolları Bölge Müdürü Abdülkadir Uraloğlu, "Sabuncubeli Tüneli'nde İzmir tarafından bir tüpte 530 metre, diğerinde 480 metreye ulaştık. Manisa yönünde heyelan nedeniyle çalışmalar durmuştu. Projeyi tamamladık. Zeminle ilgili çalışma yapıyoruz. Yıl sonunda Manisa yönünden de gireceğiz" dedi. Uraloğlu, tek taraflı çalışma ve heyalanın yarattığı zaman kaybı nedeniyle 2015 yılı sonunda bitirilmesi öngörülen Sabuncubeli Tüneli'ni 2016 yılı sonuna kalmadan bitirmeyi hedeflediklerini söyledi. Konak Tünelleri'nde ise Yeşildere yönünden tünel kazısına 24 saat devam ettiklerini açıklayan Uraloğlu, Bahribaba Parkı'ndaki arkeolojik buluntular nedeniyle henüz o yönde kazı çalışmalarına başlayamadıklarını belirtti. 


Arkeolojik kazıların tünel çalışmasını etkilemeyecek düzeye indiğini belirten Uraloğlu, Konak Tüneli Bahribaba Parkı girişinin çevresindeki bazıları tescilli binaların zarar görmemesi, korunması ve tünelin sağlamlığı için zemin iyileştirme çalışmasına da başladıklarını açıkladı. 


Yıl sonunda Bahribaba Parkı girişinden tünel çalışmasına başlayabileceklerini dile getiren Karayolları Bölge Müdürü Abdülkadir Uraloğlu, her iki tünelin tamamlanmasının yaklaşık bir yıl gecikeceğini söyledi. Uraloğlu, "Tünel çalışmalarımız Yeşildere yönünden sürüyor. 24 saat esasına göre çalışıyoruz" dedi. Konak Tüneli de sadece Yeşildere yönünden tünel kazısı ve Bahribaba parkı girişi gecikmesinden dolayı gecikti.

 

Eylül 2011'de temeli atılan tünelin 2014 yılı Mart ayında bitmesi öngörülmesine karşın tünel 2015 yılma sarktı. 




Habertürk Egeli


Geri Dön