28 / 04 / 2024

Saç ekimi yapanlar parayı vurdu, THY, ’Turkish Hairlines’ oldu!

Saç ekimi yapanlar parayı vurdu, THY, ’Turkish Hairlines’ oldu!

Dünyanın en önemli sağlık turizmi merkezlerinden biri haline gelen Türkiye’ye geçtiğimiz yıl saç ektirmek için yurt dışından gelen turist sayısının 1 milyonu aştığı belirlenirken, bu kişilerin bıraktığı döviz ise dudak uçuklatacak miktarda…



Türkiye, dünyanın en önemli sağlık turizmi destinasyonlarından biri haline geldi. Özellikle saç ekimi deyince dünyada artık Türkiye akla geliyor.

Konuyla ilgili bilgi veren Türk Sağlık Turizm Derneği (TÜSATDER) Başkanı Dr. Servet Terziler, 2022'de 1 milyon kişinin saç ekimi için yurt dışından Türkiye'ye geldiğini söyledi.

Saç ekimi yapanlar parayı vurdu, THY, ’Turkish Hairlines’ oldu!

Terziler, geçtiğimiz yıl elde edilen 4 milyar dolar gelirin yarısının saç ekim hizmetlerinden elde edildiğini söyledi.

Bir hastanın saç ekimi için ödediği miktarın ortalama 2 bin dolar olduğunu söyleyen Terziler, dolayısıyla Türkiye’nin bu sektördeki döviz gelirinin 2 milyar dolar civarında olduğuna işaret etti.

Sağlık turizmi sektörünün geçtiğimiz seneyi çok verimli geçirdiğinin altını çizen Terziler, genel hastane hizmetlerinde 4 milyar dolarlık hizmet ihracatı yapıldığını söyledi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön