28 / 04 / 2024

Safranbolu'da yabancı turist sayısında artış yaşandı!

Safranbolu'da yabancı turist sayısında artış yaşandı!

UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi'nde bulunan tarihi yapıları ile ünlü Safranbolu ilçesine yılın 9 ayında gelen yabancı turist sayısı, önceki yılın aynı dönemine göre 5 bin 368 kişi artarak 36 bin 276'a ulaştı...



İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, geçen yılın 9 ayında ilçeye 30 bin 906 yabancı turist geldi, bu yılın aynı döneminde ise bu sayı 36 bin 276 kişiye yükseldi. 


- En çok Tayvanlılar ziyaret etti


Mimari plan olmadan yapılmasına karşın birbirinin manzarasını kapatmayan konakların yanı sıra Osmanlı döneminden kalma han, hamam, cami, çeşme ve köprülerin doyumsuz manzaralar oluşturduğu Safranbolu'ya yılın 9 ayında gelen 64 ülke vatandaşı arasında Tayvanlılar başı çekti.


18., 19. ve, 20. yüzyıllarda inşa edilen, yabancı turistlerin ilgi odağı haline gelen tarihi yapılara sahip ilçeye yılın 10 ayında 10 bin 757 Tayvanlı geldi. Tayvanlıları 4 bin 326 kişiyle Alman, 3 bin 148 kişiyle de Japon turistler takip etti.


Karabük Valisi İzzettin Küçük, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bir milyon turist hedefleri olduğunu, her yıl turist sayısında artış sağlamak için dünyanın her köşesindeki fuarlarda ilçeyi temsil ettiklerini söyledi.


AA


Geri Dön