Kent Haberleri

Safranbolu'daki 200 yıllık tarihi cami restore edilecek!

Vakıflar Bölge Müdürlüğüne ait Yörük köyündeki Cumayanı Cami olarak da bilinen ve 1814 yılında yapıldığı tahmin edilen Seyyid Derviş Mehmet Ağa Vakfı Cami'sinde restorasyon için proje çalışması tamamlandı...


UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi'nde bulunan Karabük'ün Safranbolu ilçesindeki 200 yıllık  Seyyid Derviş Mehmet Ağa Vakfı Cami'si, restore edilecek.


Vakıflar Bölge Müdürlüğüne ait Yörük köyündeki Cumayanı Cami olarak da bilinen ve 1814 yılında yapıldığı tahmin edilen Seyyid Derviş Mehmet Ağa Vakfı Cami'sinde restorasyon için proje çalışması tamamlandı. 


Karabük Valisi İzzettin Küçük, konuya ilişkin gazetecilere yaptığı açıklamada, eşsiz kültür varlıklarına sahip olan Karabük’te yeni bir tarihi mekanı daha gün yüzüne çıkartıyor olmaktan mutlu olduklarını söyledi.


Yaklaşık 150 yıl önce onarılan ve bir süre önce atıl kalan camideki restorasyonun kısa süre içinde başlayacağını bildiren Küçük, "Tarihi yapıların gün yüzüne çıkarılarak kültür turizmine kazandırılması konusunda büyük çaba sarf ediyoruz. Bir tarihi yapıyı daha gün yüzüne çıkartacağız. Bu da Seyyid Derviş Mehmet Ağa Vakfı Cami'si. Restorasyon projesi hazırlandı. Bu cami bizim önemli eserlerimiz arasında" diye konuştu. 


AA