29 / 04 / 2024

Safranbolu'daki 62 tarihi dükkan yenileniyor!

Safranbolu'daki 62 tarihi dükkan yenileniyor!

UNESCO Dünya Miras Listesi'nde yer alan Karabük'ün Safranbolu ilçesinde 62 tarihi dükkan restore ediliyor.



UNESCO Dünya Miras Listesi'ne giren ve "En iyi korunan 20 kent" arasında yer alan Karabük'ün Safranbolu ilçesinde 62 tarihi dükkanın ön cephelerinde restorasyon çalışmalarına başlandı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; 18 ile 20. yüzyıllar arasında gerçekleşen ve genellikle üç katlı, 6-8 odalı, ihtiyaçlara uygun tasarlanıp estetik biçimde şekillendirilmiş geleneksel evlerin bulunduğu tarihi ilçede yer alan dükkanların ön cephe restorasyonu, "Tarihi Çarşılarımız Gün Yüzüne Çıkıyor" projesi kapsamında düzenleniyor.

Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse, yazılı açıklamasında, göreve geldikten hemen sonra ihale düzenleyerek çalışmalara başlandığını söyleyerek "Çalışmaları şubat ayı başında bitirmeyi planlıyoruz. Malumunuz bu proje, BAKKA tarafından destekleniyor. Dükkanların her biri de özel mülkiyet. Bu nedenle dükkan sahiplerinin muvafakatleri alınarak çalışmalara başlandı." açıklamasında bulundu.

Planın, çarşının çok önemli noktalarını kapsadığını anlatan Köse, "Bazı bölgelerine de özel projeler, planlamalar yapılacak. Tüm çalışmalarımızı standarda uygun yapıyoruz. Amacımız Safranbolu'muza daha güzel bir çehre kazandırmak." dedi.


 


Geri Dön