27 / 04 / 2024

Sağlık Bakanlığı 112. Devlet Hizmeti Yükümlülüğü kurası ne zaman? Sağlık çalışanları aman kaçırmayın! 

Sağlık Bakanlığı 112. Devlet Hizmeti Yükümlülüğü kurası ne zaman? Sağlık çalışanları aman kaçırmayın! 

Sağlık Bakanlığı tarafından 11 bin 623'ü hekim ve 297'si yan dal uzmanı bin 812 uzman hekim olacak şekilde, 13 bin 435 hekimin görev yeri belirlenecek. Peki Sağlık Bakanlığı 112. Devlet Hizmeti Yükümlülüğü kurası ne zaman?



Sağlık Bakanlığı tarafından, 11 bin 623'ü hekim ve 297'si yan dal uzmanı bin 812 uzman hekim olacak şekilde, 13 bin 435 hekimin görev yerini belirleyecek olan 112. dönem Devlet Hizmeti Yükümlülüğü kura çekimi için tarihler tek tek açıklandı. 

Sözcü Gazetesi'nde yer alan habere göre; Sağlık Bakanlığı tarafından, 11 bin 623'ü hekim ve 297'si yan dal uzmanı bin 812 uzman hekim olacak şekilde, 13 bin 435 hekimin görev yerini belirleyecek olan 112. dönem Devlet Hizmeti Yükümlülüğü kapsamında, başvurular “http://pbs.saglik.gov.tr” adresi üzerinden tamamlandı.

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, konuya ilişkin sosyal medya hesabından "11.623’ü hekim ve 297’si yan dal uzmanı 1.812 uzman hekim olmak üzere, 13.435 hekimin görev yerini belirleyecek olan 112. Dönem DEVLET HİZMETİ YÜKÜMLÜLÜĞÜ KURASI için tercihler bugün http://pbs.saglik.gov.tr 'den alınmaya başlandı.

Son başvuru tarihi 11 Eylül" açıklamasında bulunmuştu.  

Sağlık Bakanlığı 112. Devlet Hizmeti Yükümlülüğü kurası ne zaman? Sağlık çalışanları aman kaçırmayın! 

SAĞLIK BAKANLIĞI 112. DÖNEM DHY KURASI NE ZAMAN ÇEKİLECEK? 

Sağlık Bakanlığı 112. dönem Devlet Hizmeti Yükümlülüğü başvurularının tamamlanmasının ardından, kura tarihleri merakla araştırılıyordu. 

Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanana göre, 112. dönem DHY kura çekilişi 13 Eylül Çarşamba günü noter huzurunda canlı yayında yapılacak. Kura çekiminin yeri ve saati https://yhgm.saglik.gov.tr internet adresi üzerinde duyurulacak. 

Sağlık Bakanlığı 112. Devlet Hizmeti Yükümlülüğü kurası ne zaman? Sağlık çalışanları aman kaçırmayın! 

SAĞLIK BAKANLIĞI KURA SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Sağlık Bakanlığı atama kurası sonuçlarının kura günü ilan edilmesi bekleniyor.

MAZERET DURUMU (EŞ VE SAĞLIK) KURASI İÇİN BAŞVURUDA BULUNACAKLARIN SİSTEM ÜZERİNDEN YÜKLEMESİ GEREKLİ OLAN BELGELER 

1) Mazereti sebebiyle atama talebinde bulunanların ilan edilen takvim çerçevesinde PBS üzerinden DHY Mazeret Durumu (Eş ve Sağlık) Kurasına başvuru yapmaları gerekiyor. 

2) Başvuruda bulunacak adaylar Personel Bilgi Sistemi (PBS) üzerinden e-Devlet Kapısı Kimlik Doğrulama Sistemi ile giriş yaparak DHY Mazeret Durumu (Eş ve Sağlık) Kurası Ön Başvuru Formunu doldurduktan sonra, mazeretlerini belirtir tüm belgeleri de (*) sisteme okunaklı bir durumda olacak şekilde yükleyerek kaydedeceklerdir. Eksik belge yükleyenler, başvuru formu hatalı olanlar, mazereti uygun bulunmayanlar, ilan edilen takvim kapsamında sistem üzerinden kayıt yapmayanlar ve mazeret belgelerini sisteme yüklemeyenler “A-GENEL ESASLAR” ve “B-BAŞVURU ESASLARINA” göre genel kuraya dâhil olacaklar. 

3) Mazereti uygun görülenlerin isimleri ile bu atamalar için münhal yer listesi takvim kapsamında internet adresinde ilan edilecek ve bu kişiler PBS üzerinden açılan münhal yerlerden tercihte yapabilecekler.

Evlilik kredisi başvuruları başladı mı? İki yıl geri ödemesiz 150 bin TL evlilik kredisinde son durum!

Hazır olun! İslam Memiş gram altın için ilk kez bu rakam telaffuz etti: 3.500 TL olacak!

Cari açık çığ gibi büyüyor! Yıllık olarak beklenen açığa 7 ayda ulaşıldı!


Geri Dön