19 / 07 / 2024

Sağlık Bakanlığı 1468 personel alımı yapacağını duyurdu!

Sağlık Bakanlığı 1468 personel alımı yapacağını duyurdu!

T.C. Sağlık Bakanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından, 2022 yılı Eski Hükümlü/TMY statüsünde sürekli işçi (temizlik görevlisi) yedek alımı göreve başlama işlemleri açıklaması yapıldı. Buna göre, başvurular nereden ve nasıl yapılacak ve özel şartlar neler olacak?




T.C. Sağlık Bakanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından, 2022 yılı Eski Hükümlü/TMY statüsünde sürekli işçi (temizlik görevlisi) yedek alımı göreve başlama işlemleri hakkında duyuru gerçekleşti. Bu kapsamda, Bakanlık Merkez ve Taşra teşkilatı için 1.468 kadro için 12.01.2023 tarihinde noter huzurunda kura çekilmiş, kura sonuçları Bakanlık tarafından ilan edilmişti. Atamalara dair duyuru, Sağlık Bakanlığı resmi sitesi üzerinden yayınlandı. Bu süreçte başvurular nereden ve nasıl yapılacak? Özel şartlar neler? Başvuru için gereken atama belgeleri neler?

BAŞVURULAR NEREDEN VE NASIL YAPILACAK?

aydinlik.com.tr'de yer alan içeriğe göre; Taşra Teşkilatına yedek olarak yerleşenlerin atamaya esas belgeleri 31 Temmuz 2024 tarihine kadar yerleşmeye hak kazandıkları il sağlık müdürlüklerince alınacağı kaydedildi. Başvurular, şahsen yapılacak olup posta, kargo veya kurye ile yapılan başvurular kabul edilmeyecek. 

DUYURU: https://yhgm.saglik.gov.tr/TR-104908/2022-yili-eski-hukumlutmy-statusunde-surekli-isci--temizlik-gorevlisi-yedek-alimi-goreve-baslama-islemleri-hakkinda-duyuru.html

Sağlık Bakanlığı 1468 personel alımı yapacağını duyurdu!

BELİRLENEN ÖZEL ŞARTLAR NELER?

İlköğretim kurumlarının birinden (5 senelik ilkokul mezunu, 8 yıllık ilköğretim okulundan 6., 7. ve 8. sınıfı terk edenler ile yetişkinler II. kademe eğitimi başarı belgesi olanlar da dahil) veya ortaöğretim kurumlarının birinden veya önlisans programlarının birinden veya lisans bölümlerinin birinden mezun olması gerekmektedir.

ATAMA BELGELERİ NELER?

1.468 Eski hükümlü/TMY sürekli işçi(temizlik göevlisi) alımı kurasında, yedek olarak yerleşenlerden istenen belgeler şu şekilde belirtilmiştir; 

Açıktan Atama Başvuru Formu, askerlikle ilişiği olup olmadığına dair belge, sağlık raporu- Adli Sicil/Arşiv Kaydı Belgesi, eski hükümlü belgesi, Mal Bildirimi Formu, Öğrenim durumuna ait belge, Sosyal Güvenlik Kayıt Belgesi.

Toprak Mahsulleri Ofisi 119 personel alımı yapacağını duyurdu!

İletişim Başkanlığı personel alımı yapacak!

İŞKUR 340 TYP personeli alınacağını duyurdu!

24 kamu kuruluşu 61.821 işçi ve memur alımı yapacağını duyurdu!


Geri Dön