İş Fırsatları

Sağlık Bakanlığı 42 bin 500 personel alımı ne zaman? İşte son gelişmeler...

Sağlık Bakanlığı tarafından 42 bin 500 personel alımı yapılacağı açıklandı. Açıklamanın ardından pek çok kişi başvuru tarihlerini sorgulamaya başladı. Bakan Fahrettin Koca tarafından duyurulan personel alımıyla ilgili başvuru tarihleri ve başvuru koşulları merak ediliyor. Bakanlık bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere 85 bin personel alımını iki parçada yapılacağını bildirmesinin ardından 42 bin 500 kişilik alım geçen sene gerçekleştirildi

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca geçen sene 85 bin personel alımını gerçekleştirmek için söz vermişti. Bakanlık bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere 85 bin personel alımını iki parçada yapılacağını bildirmesinin ardından 42 bin 500 kişilik alım geçen sene gerçekleştirildi. Geriye kalan 42 bin 500 personel alımı için ise alımlar bu sene içerisinde yapılacak.

Sağlık Bakanlığı ikinci personel alımına ilişkin beklenen duyuru Bakan Koca tarafından yapılırken, Bakan Koca açıklamasında 42 bin 500 kişi için ikinci personel alımı başvuru kılavuzlarının İŞKUR’a ve tercih kılavuzunun hazırlanmak üzere ÖSYM’ye gönderildiğini belirtti. Peki, Sağlık Bakanlığı ikinci alım hangi tarihte, başvuru kılavuzu yayımlandı mı? İşte detaylar...

BAŞVURU KILAVUZU YAYIMLANDI MI?

Sağlık Bakanlığı ikinci alımların ne zaman, hangi gün yapılacağı sorgulanmaya devam edilirken Sağlık Bakanlığı bünyesinde istihdam edilecek 42 bin 500 personel için başvuru kılavuzunun yayımlanması bekleniyor. Merakla beklenen kılavuz henüz yayımlanmadığı öğrenilirken adaylar kılavuz yayımlanır yayımlanmaz kendilerine uygun branş ve kadrolar için ÖSYM üzerinden başvuruda bulunabilecek.

İşte detaylar...

BAKAN KOCA'DAN 2. PERSONEL ALIMI AÇIKLAMASI

Twitter hesabı üzerinden Sağlık Bakanlığı ikinci etap personel alımı için açıklama yapan Bakan Fahrettin Koca şu ifadeleri kullandı:
"KPSS ile 6 bin 069 hemşire, bin 530 ebe, bin 494 sağlık lisansiyeri, 798 sağlık teknisyeni ve 21 bin 709 sağlık teknikeri olmak üzere, toplam 31 bin 600 sözleşmeli sağlık personeli ve aynı zamanda 10 bin 900 sürekli işçi istihdam edilecektir ve aynı zamanda alım süreçlerinin başlatılması için, başvuru kılavuzları İŞKUR’a ve tercih kılavuzu hazırlanmak üzere ÖSYM’ye gönderilmiştir.



42 bin 500 yeni çalışma arkadaşımıza ve bakanlığımıza hayırlı olsun."

BAŞVURULAR NE ZAMAN?

Bakan Fahrettin Koca, Twitter hesabından yaptığı yeni açıklamayla, personel alımı süreçlerinin başlatılması için, başvuru kılavuzunun İŞKUR’a ve tercih kılavuzunun hazırlanmak üzere ÖSYM’ye gönderildiğini belirtti.

Buna göre; ÖSYM tarafından gerçekleştirilecek duyuru sonrasında Sağlık Bakanlığı personel alımı için başvurular başlamış olacak.

BİM’de çılgın Ramazan indirimleri başladı! Siyah çay 15.50 TL’ye, siyah zeytin 69.50 TL’ye, hurma 37.50 TL’ye düştü!

Elektrik, su, doğal gaz faturası yüksek gelenlere müjde! Kuveyt Türk’le faturalarınız bedavaya geliyor!

Müşterisinden dolar kuru farkı isteyenler dikkat! Yargıtay’dan devrim niteliğinde karar çıktı!