01 / 05 / 2024

Sağlık Bakanlığı binasının taşınması meclis gündeminde!

Sağlık Bakanlığı binasının taşınması meclis gündeminde!

Sağlık Bakanlığı binasının taşınmasına ve ODTÜ ormanında yapılan yol inşaatının amaçları TBMM gündemine taşındı. CHP Ankara Milletvekili Levent Gök, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı..



Sağlık Bakanlığı binasının taşınması meclis gündeminde!

 

CHP  Ankara  Milletvekili Levent Gök, Sağlık Bakanlığı binasının taşınmasına ve ODTÜ ormanında yapılan yol inşaatının amaçlarına ilişkin soru önergesi hazırladı.

 

CHP'li Gök sorularını Başbakan Yıldırım'a iletti. Gök önergesinde "Bilkent Şehir Hastanesi’nin hizmete açılmasıyla artacak trafiği rahatlatma gerekçesiyle ODTÜ ormanının önemli bir kısmı yok edilmiştir. ODTÜ ile Ankara Büyükşehir Belediyesi arasında imzalanan protokolden hemen sonra yangından mal kaçırırcasına başlayan yol inşaatının asıl amacının Bilkent’te inşa edilen yeni Sağlık Bakanlığı binasına ulaşımı sağlamak olduğu ortaya çıkmıştır." şeklinde ifadelerde bulundu.

 

Ankara halkının hassasiyetle yaklaştığı konuya ilişkin kamuoyunu aydınlatma ihtiyacının doğduğunu da ifade eden Gök bu bilgiler ışığında 6 soru sordu.

 

Gök'ün soruları

 

1. Sağlık Bakanlığı binasının taşınmasına ilişkin neden resmi bir açıklama yapılmamıştır?

 

2. Bakanlık binasının taşınmasının gerekçeleri nelerdir?

 

3. Yeni bakanlık binasının inşaat ve eski binadan taşınma maliyetlerini açıklar mısınız?

 

4. Dev bir şehir hastanesi yerleşkesinin içerisine bakanlık binasının da alınmasıyla bölgede aşırı bir trafik yoğunluğu oluşacağı öngörülememiş midir?

 

5. Ankara Büyükşehir Belediyesi ve ODTÜ arasında imzalanan protokolde yeni bakanlık binası ve binanın ulaşımına ilişkin herhangi bir madde bulunmamaktadır. Protokolde yazılmadığı halde yol inşaatının başka amaçları var mıdır?

 

6. Şehrin belirli bölgelerinde çok sayıda kamu binası inşa edilmesi sebebiyle oluşan yoğun trafiğin, ani ve şehir dokusuna zarar verebilecek kararlar ile çözülmeye çalışılmasını doğru buluyor musunuz?

 


Geri Dön