İş Fırsatları

Sağlık Bakanlığı ikinci personel alımı ne zaman? 2023 Sağlık Bakanlığı personel alımı branşları belli mi? Hemen bakın!

Sağlık Bakanlığı ikinci personel alımı ne zaman? 2023 Sağlık Bakanlığı personel alımı branşları belli oldu mu? İşte merak edilen ayrıntılar... Yapılan personel alımının büyük bir kısmı tıbbi sekreter ve hemşirelerden meydana geldi

Sağlık Bakanlığı 2022 yılında gerçekleştirdiği atamalarda yeni 30 bin sözleşmeli sağlık personeli aldı. Yapılan personel alımının büyük bir kısmı tıbbi sekreter ve hemşirelerden meydana geldi. 

Bakan Fahrettin Koca alımların iki etapta gerçekleştirileceğini açıklamıştı. Toplamda 85 bin sağlık çalışanı alımı için kontenjanlar ve branş dağılımı da merakla araştırılıyor. 

2023'te 42 bin 500 sağlık çalışanı alımı yapılması öngörülüyor. Son olarak 30 Kasım-5 Aralık 2022 tarihlerinde alınan sözleşmeli sağlık personeli için yerleştirme işlemleri 13 Aralık tarihinde tamamlanmıştı. 

Peki Sağlık Bakanlığı ikinci personel alımı ne zaman olacak? İşte merak edilen ayrıntılar...

Sağlık Bakanlığı personel alımı kapsamında ilk etap tamamlanırken, tüm dikkatler ikinci alımlara odaklandı. 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Aralık ayında tamamlanan Sağlık personeli alımlarında gerçekleştirdiği açıklamasında, 85 bin personelin 42 bin 500’ünün atamasının yapıldığını vugruladı ve ikinci atamalar için "Diğer yarısını peşinden hemen alacağız" şeklinde konuştu. 

SAĞLIK BAKANLIĞI İKİNCİ PERSONEL ALIMI NE ZAMAN 2023? 

Sağlık Bakanlığı ikinci personel alımı tarihleri henüz belli olmadı. Bu kapsamda başvuru şartları, branş ve kadro dağılımı da açıklanmadı. 

Sağlık Bakanlığı ihtiyaç duyulan branşlarla ilgili bilgilendirmeyi ÖSYM’ye yapacak. ÖSYM tarafından yayınlanacak ilan kapsamında da personel alımı şekillenmiş olacak. ÖSYM’nin yayınladığı kılavuzda alım yapılacak kadroların dağılımı, eğitim düzeyi, başvuru şartları gibi bilgilere yer verilecek.

Sağlık Bakanlığı ikinci personel alımı kapsamında toplam kontenjan 42 bin 500 olacak. Bakanlığın ihtiyacı kapsamında alım gerçekleştirilecek branşlar peş peşe açıklanacak. 

2023 senesinde gerçekleştirilecek atamalarda en çok alımın hemşire, teknisyen (acil ve ilk yardım) gibi kadrolarından olması öngörülüyor. 

15 bin 537'si tıbbi sekreter ve 5 bin 831'i ise hemşirelerden meydana gelecek şekilde Sağlık Bakanlığı tarafından, toplamda 30 bin personel alımı yapıldı.

EYT’de emeklilik başvurusu e-Devlet üzerinden nasıl yapılır?

18 Ocak evde bakım parası yattı mı? Şimdi herkes hesaplarını kontrol etsin! Tam bu kadar yatacak! İl il liste...

Aile Bakanlığı müjdeyi verdi! SED desteği hesaplara yattı!

Gram altının 1.775 lira olacağı tarihi İslam Memiş açıkladı! Bu tarihi duyanın ağzı kulaklarına vardı! Hemen bakın!