Genel

Sağlık Bakanlığı, İstanbul Özel Kartal Hastanesini kapattı!

Bakanlık, sağlıklı bebekleri hasta göstererek SGKdan para aldığı iddia edilen Özel Kartal Hastanesinin kapatılmasına karar verdi. Sağlık Bakanlığı, başlatılan soruşturma bitene kadar İstanbul Özel Kartal Hastanesini kapattı 

Sağlık Bakanlığı, Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesinden basına yansıyan görüntülerin ardından başlatılan soruşturma bitene kadar İstanbul Özel Kartal Hastanesini kapattı. İstanbul Özel Kartal Hastanesinde iddialara göre sağlıklı doğmalarına rağmen hasta gibi gösterilen bebekler, Sosyal Güvenlik Kurumundan (SGK) para alabilmek amacıyla Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesinde haftalarca gereksiz yere tutuluyor. Sağlıklı olan bebekler, Sağlık Bakanlığı denetçilerinin geleceği haberinin alınmasından hemen sonra ise hastaneden kaçırılarak hemşirelerin lojman olarak kullandığı dairelerde geçici süre ile saklanıyor. Denetçilerin hastaneden ayrılmasından sonra ise bebekler hemşireler ve diğer görevliler tarafından telaşla tekrar hastaneye taşınıyor.

Hemşirenin çektiği görüntüler sızdı

Yaklaşık 9 ay önce yaşandığı öne sürülen olay, iddiların merkezindeki hastanenin Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesinde hemşire olarak çalışan F.H.nin çektiği görüntülerin sızdırılması ile ortaya çıktı. Görüntülerde aynı hastanede hemşire olarak çalışanların lojman olarak kullandığı dairedeki bir odada yatakların ve yere serili çarşafların üzerinde çok sayıda bebeğin yattığı görülüyor. Daha sonra evde bulanlar telaşla bebekleri ikişer ikişer evden çıkartıyor. Bu sırada hastanede görevli olduğu öne sürülen hemşire ve diğer görevlilerin endişeli konuşmaları da dikkat çekiyor. Konuşmalarda bebekleri taşıyan bir kadın dikkat çekmekten korktuğu için bebekleri ne şekilde taşıması gerektiğini soruyor.

Hastanenin Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesinde çekilen görüntülerde ise 20 bebeğin küçük bir odada bir arada bulunduğu gözleniyor.    

Soruşturma bitene kadar kapatıldı

Sağlık Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, İstanbuldaki Özel Kartal Hastanesi yeni doğan ünitesinden basına yansıyan görüntüler üzerine Sağlık Bakanı Akdağın talimatıyla hastaneyle ilgili soruşturma başlatıldığı duyuruldu. Hastaneyle ilgili incelemelerin sürdüğü belirtilen açıklamada, İlk raporlara göre soruşturma bitene kadar hastanenin kapatılmasına karar verilmiştir. Başlatılan soruşturma sonuçları kamuoyu ve ilgili savcılıklarla paylaşılacaktır denildi.
Star