27 / 04 / 2024

Sağlık Bakanlığı KPSS puanıyla personel alımı yapacak...

Sağlık Bakanlığı KPSS puanıyla personel alımı yapacak...

Sağlık Bakanlığı tarafından personel alımı yapılacağı duyuruldu. Yapılana açıklama kapsamında son haberlere göre;  Sağlık Bakanlığı KPSS puanı ile personel alımına başlayacağını açıkladı. En az 38 bin TL maaş verilecek olan personel alımına ilişkin detaylar belli oldu. İşte haberin ayrıntıları...



Sağlık Bakanlığı tarafından yayımlanan son habere göre Sağlık Bakanlığı bünyesine 17 müfettiş yardımcısı alacağını bildirildi. Başvurular ise 28 Aralık 2023 tarihinde sona erecek. Buna göre, adayların taşıması gereken başvuru şartı ve KPSS puan şartı da kesinleşti. Bu kapsamda Sağlık Bakanlığı personel alımı yapılacağı belirtildi. 

YARIŞMA YAPILACAK

Resmi Gazete’de yayımlanan ilan kpsamında Sağlık Bakanlığı 28 Ocak ve 9 Şubat 2024 tarihleri arasında Ankara’da yapılacak yarışma neticesinde 17 müfettiş yardımcısı alınacağını duyurdu. Yapılan açıklama kapsamında personel alımına ilişkin, “T.C. Sağlık Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkanlığında istihdam edilmek üzere, 28 Ocak-09 Şubat 2024 tarihleri arasında Ankara'da yapılacak yarışma (sözlü) sınavı ile 17 (On yedi) Müfettiş Yardımcısı alınacaktır” ifadeleri kullanıldı.

BAŞVURU ŞARTLARI AÇIKLANDI

Yapılan açıklama kapsamında, Sağlık Bakanlığın Resmi Gazete üzerinden yayımladığı personel alımının detayları ve  başvuruda bulunacak olan adayların taşıması gereken başvuru şartları belirtildi.

- 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 48 inci maddesinde kaydedilen genel şartları taşımak.

- İktisadi ve idari bilimler, siyasal bilgiler, hukuk, iktisat ve işletme fakültelerinden veya bunlara denkliği yetkili makamlarca kabul edilmiş yurt içi ve yurt dışındaki en az lisans düzeyindeki öğretim kurumlarından mezun olmak.

- Yarışma sınavının yapıldığı yılın ocak ayının birinci günü itibarıyla otuz beş yaşını doldurmamış olmak (01/01/1989 tarihinde veya bu tarihten sonra doğmuş olmak)

- Son başvuru tarihi itibarı ile geçerlilik süresi dolmamış KPSS sonuçları esas alınmak kaydıyla; KPSSP48 puan türünden en az 80 puan almış olmak

- Adli sicili yönünden müfettişliğe engel hali bulunmamak.

- Sağlık durumu bakımından yurdun her yerinde görev ve yolculuk yapmaya elverişli olması.

Sağlık Bakanlığı KPSS puanıyla personel alımı yapacak...

BAŞVURULAR NEREDEN VE NASIL YAPILACAK?

usakgundem.com'da yer alan detaylara göre; Sağlık Bakanlığı’nın personel alım ilanına başvurmak isteyenler başvurularını e-Devlet, Sağlık Bakanlığı, Kariyer Kapısı Kamu İşe Alım ya da Kariyer Kapısı (İsealimkariyerkapisi.gov.tr) üzerinden yapabilecek.

Başvurular ise 18 Aralık 00.01’de başlayacak olup, 28 Aralık gece yarısı sona erecek. Adaylar başvurularını şartları taşımaları halinde yukarıdaki kanallardan yapabilir. Aktarılan son habere göre şu anda en düşük müfettiş yardımcısının maaşı 38 bin 100 TL civarındadır.

Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel alımına başladı!

Sağlık Bakanlığı Malatya için kolları sıvadı! Toplam 50 yatırım planlanıyor!

Sağlık Bakanlığı personel alımı yapacak! Başvurular resmen başladı! Acele edin!

Sağlık Bakanlığı emekli hekimleri yeniden göreve alacak! Başvurular başlıyor!


Geri Dön