27 / 04 / 2024

Sağlık Bakanlığı Malatya için kolları sıvadı! Toplam 50 yatırım planlanıyor!

Sağlık Bakanlığı Malatya için kolları sıvadı! Toplam 50 yatırım planlanıyor!

Ak Parti Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci, Malatya’daki sağlık yatırımlarıyla ilgili, Sağlık Bakanlığı tarafından toplam 50 adet planlanan yatırım olduğunu açıkladı.



Ak Parti Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci, Malatya’daki sağlık yatırımlarıyla ilgili devam eden ve yapılması planlanan yatırımlar konusunda bilgi verdi.

50 YATIRIM PLANLANIYOR!

Toplam yapımı planlanan yatırım sayınının 50 olduğunu belirten Tüfenkci, Sağlık Bakanlığı tarafından Malatya  genelinde toplam yapımı planlanan yatırım sayısının 50 olduğunu açıkladı.

Tüfenkçi  ''Bu yatırımlardan Battalgazi Alacakapı Sağlık Merkezi ve Yeşilyurt Fahri Kayhan 9 Hekimlik ASM, SHM ,112, ASHİ yapımı devam etmekte.

 Arapgir 5 Hekimlik Aile Sağlığı Merkezi, TSM, 112 İstasyonu, Yeşilyurt Karakavak 8 Hekimlik Aile Sağlığı Merkezi, Yeşilyurt Tecde 6 Hekimlik Aile Sağlığı Merkezi, Yeşilyurt Bostanbaşı Aile Sağlığı Merkezi (8 AHB) + 112 ASHİ ihale aşamasındaki yatırımlar olduğunu açıkladı.

Sağlık Bakanlığı Malatya için kolları sıvadı! Toplam 50 yatırım planlanıyor!

13 SAĞLIK YATIRIMI PROJE AŞAMASINDA!

Tüfenkçi, 13 sağlık yatırımının arsa ve proje aşamasında olduğunu ve proje çalışmaları ve arsa tahsisleri devam ettiğini açıkladı.

Bu yatırımların içinde Akçadağ Devlet Hastanesi Ek Binası, Yazıhan Devlet Hastanesi yeni hizmet binası da bulunmakta. Yine 6 şubat depremleri nedeni ile etkilenen bölgelere belediyeler ile yapılan protokoller ile toplamda 20 adet hafif çelikten aile hekimliği planlaması yapılmış olup, 2 aile hekimliği temeli atılmış diğer aile hekimliklerinin temeli de en kısa sürede atılması planlanıyor.

Sağlık Bakanlığı Malatya için kolları sıvadı! Toplam 50 yatırım planlanıyor!

Yapılması planlanan Şehir Hastanesi ile ilgili açıklama yapan Tüfenkci, 9 adet yatırım Sağlık Bakanlığı tarafından planlamaya alındığını açıkladı.

 Özellikle Malatya Şehir Hastanesi kapsamında Malatya Eğitim Araştırma Hastanesi bünyesinde yeni yapılacak Genel Hastane, Kalp Damar Hastanesi, Fizik Tedavi Hastanesi, Psikiyatri Hastanesi, Yataklı Madde Bağımlılığı Merkezi bu yatırımlar arasında yer alıyor.

Tüfenkçi söz konusu yatırımlarla ilgili ''Bu önemli yatırım depremin etkilediği Malatya’mıza her anlamda katkı sağlayacaktır.'' dedi.

Şehir hastanelerinde kira garantisi dışında başka garanti var mı? Bakan Koca tek tek açıkladı! 

Sağlık Bakanı Koca'dan son dakika açıklaması: Deprem bölgesindeki acil durum hastaneleri için net tarih verdi!

 


Geri Dön