Ekonomi

Sağlık Bakanlığı personel alımı! KPSS puanı 2022 yılına ait olsa bile işe alınacak!

Sağlık bakanlığı 30 müfettiş yardımcısı alımı yapacağını yayınladı. Yapılacak alımlar Teftiş Kurulu Başkanlığı adına olacak. Alımlar Ankara’da gerçekleştirilecek. Alım için tarihler belli oldu. İşte tüm detaylar…Duyurun ardından adamların Ankara’da olacağı ve 11-23 Haziran tarihleri arasında yapılacağı açıklandı

Sağlık bakanlığı müfettiş kurulu adına 30 müfettiş yardımcısı alımı için duyuru yapılmıştı. Duyurun ardından adamların Ankara’da olacağı ve 11-23 Haziran tarihleri arasında yapılacağı açıklandı. Başvuruda bulunmak isteyen kişi yardımcısı adayları 26 Nisan- 5 Mayıs tarihlerinde elektronik ortamda başvuru yapabilecek.

Müfettiş yardımcısı başvuru şartları

Sağlık Bakanlığı bünyesindeki teftiş kurulu Başkanlığı adına yapılacak 30 müfettiş yardımcısı alımı için bazı başvuru şartları belirlendi. Bu şartlar arasında; Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, adli suç kaydının bulunmaması, güvenlik soruşturmasından olumlu bir sonuç almak, kamu haklarından mahrum bulunmamak, erkek adayların askerlikle ilişkisinin bulunmaması, adayların 18 yaşını tamamlamış olmaları ve 35 yaşını doldurmuş olmaları istenecek. Tüm bunların yanında başvuru yapacak olan müfettiş yardımcısı adaylarının bazı bölümler üzerinden mevzun olması istenecek. Bu bölümler; siyasal bilgiler, iktisadi bilimler, hukuk, iktisat ve işletme olarak sıralanacak.

Belirlenen bölümler üzerinden yurtiçi veya yurtdışında minimum lisans düzeyinde eğitim alınmış olunması gerekecek. Adaylar için alım KPSS P9, P33 ve P48 puan türü üzerinden minimum 80 puan alınması şartı ile yapılacak.

 

30 müfettiş yardımcısı alınacak

Yayınlanan alım ilanı sonrası 30 kişilik bir müfettiş yardımcısı alımı yapacağı duyuruldu. Başvurular sadece Ankara ili içerisinde yapılacak. Lisans düzeyi üzerinden eğitim alınıp KPSS’de minimum 80 puan alan adaylar ayrıca özel şartları sağlamaları koşuluyla pozisyon üzerine alım gerçekleştirilecek.

Sağlık Bakanlığı yayınlamış olduğu ilanla birlikte iş arayanların yüzünü güldürdü. Sağlık Bakanlığı Teftiş Kurulu Ankara ile için 40 kişilik bir müfettiş yardımcısı alım yapacak.

Başvuruda bulunacak adayların istenilen özel şartları dikkatli bir şekilde incelemeleri ve ardından gereksinimleri karşılamaları dahilinde başvuru yapmaları gerekecek.

 Başvuruda bulunmak isteyen adaylar resmi ilan ve açıklamaları yakından takip ediyor. Başvuru süreci içerisinde başarılı olan adaylar bakanlıkta görev alıp kamu hizmeti adına çalışacak.

Sağlık Bakanlığı personel alımı sonuçları açıklandı! Sağlık Bakanlığı personel alımı tercih sonuçlarını hemen öğren!

Sağlık Bakanlığı kura çekimi ne zaman 2023? 10 bin 900 işçi alımı için kura çekim tarihi açıklandı mı?

Sağlık Bakanlığı 31 bin 600 sözleşmeli personel alımında son dakika! Pozisyonlar açıklandı! Hemen bakın!