27 / 04 / 2024

Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel alımına başladı!

Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel alımına başladı!

Geçtiğimiz sene en çok personel alımı yapan resmi kurumların başında Sağlık Bakanlığı geliyor. Yapılan açıklama kapsamında, Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel alımı yapacağını duyurdu. Sözleşmeli personel alımında başvuru şartları neler ve haberin detayları...



Sağlık Bakanlığı personel alımı yapacağını bildirdi. Başvuruların başladığı alımlrda, KPSS puan şartı ile yapılacak olan personel alımında adayların taşıması gereken şartlar ile beraber alımların yapılacağı meslekler de tek tek belirtildi.

ALIM YAPILACAK MESLEKLER

Sağlık Bakanlığı tarafından alım yapılacak meslekler sıralandı. İŞKUR kamu personel alımları üzerinden yayımlandığı ilan metninde KPSS puan şartı ile sözleşmeli personel alacağını bildirdi.

Yapılacak alımlar için, “Sağlık Bakanlığı Merkez Teşkilatında 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 4/B maddesi kapsamında çalıştırılmak üzere, 06.06.1978 tarihli ve 7/15754 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan “Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esaslar”ın ek 2 nci maddesine göre, aşağıdaki tabloda kaydedilen pozisyonlardan; kameraman pozisyonu için mesleki uygulamalı sınav, programcı pozisyonu için sözlü sınav, büro personeli ve diğer teknik hizmet personeli (grafiker) için de yazılı ve sözlü sınav yapılmaksızın doğrudan KPSS puan üstünlüğüne göre sözleşmeli personel alımı yapılacaktır” diye ifade edildi.

Yayımlanan ilana göre alım yapılacak sözleşmeli pozisyonlar şu şekilde.

- Kameraman 1

- Büro Personeli 2

- Programcı 2

- Diğer Teknik Hizmet Personeli (Grafiker) 1

- Toplam da 6 kişi işe alınacağı duyuruldu.

Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel alımına başladı!

BAŞVURULAR NE ZAMAN VE NASIL YAPILACAK?

usakgundem.com'da yer alan habere göre; Başvuruda bulunacak adaylar için başvuruların 20 Kasım 2023'te başladığı ve 24 Kasım Cuma gününe kadar devam edeceği belirtildi. Adaylar başvurularını online olarak Kariyer Kapısı üzerinden yapabilecekleri belirtildi.

GENEL BAŞVURU ŞARTLARI

- Yayımlanan ilana göre genel başvuru şartları şu şekilde sıralandı:

- 657 sayılı Kanunun 48 inci maddesinde belirtilen şartları taşıması.

- Adayların, 18 yaşını tamamlamış 35 yaşını doldurmamış olmak.

- SGK’den emekli aylığı almıyor olmak, emekliliğe hak kazanmamış olması.

- Kamu kurumunda çalışırken, görevden ya da meslekten ihraç edilmemiş olması.

Yapılan açıklamada, kaydedilen şartları taşıyan adaylar Sağlık Bakanlığı'nın yayımladığı ilan metni üzerinden büro memuru, kameraman, programcı ve grafik tasarım için yayımlanan özel şartları inceleyebilir. Başvurular bu gece yarısına kadar devam edecek.

İŞKUR duyurdu! 81 ilde kadın erkek büro memuru alımı başladı...

İŞKUR duyurdu: 330 TYP işçi alımı yapacak! En az 11.500 TL maaşla temizlikçi alınacak

İŞKUR, Türkiye genelinde iş arayanları bilgilendirmek için stantlar kuracak

İŞKUR duyurdu! Hastanelere KPSS’siz Hasta Karşılama ve Yönlendirme Görevlisi alımı gerçekleşecek


Geri Dön