İş Fırsatları

Sağlık Bakanlığı’ndan son dakika! 27 bin personel alınacak! Başvuru tarihi açıklandı mı? İşte flaş ilan detayları...

Merakla beklenen Sağlık Bakanlığı personel alımı sürecinin branş dağılımı resmen açıklandı. 2022 yılının sonuna kadar 27 bin personel alınacağı duyuruldu! Peki, 2022 Sağlık Bakanlığı sağlık personeli alımı başvurusu ne zaman, şartları neler ve branş dağılımı nedir? İşte merak edilenler...nın duyurulmasıyla "2022 Sağlık Bakanlığı sağlık personeli alımı başvurusu ne zaman, şartları neler ve branş dağılımı nedir?" gibi soruların cevabını arıyor

Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı kararlarının ardından gözler Sağlık Bakanlığı duyurularına döndü. nın duyurulmasıyla "2022 Sağlık Bakanlığı sağlık personeli alımı başvurusu ne zaman, şartları neler ve branş dağılımı nedir?" gibi soruların cevabını arıyor. İşte merak edilenler...

SAĞLIK BAKANLIĞI PERSONEL ALIMI DETAYLARI RESMEN BELLİ OLDU

Cumhurbaşkanı Erdoğan imzasıyla Resmi Gazete'de yer alan karara göre; eleman temininde zorluk çekilen yerlerde ve hizmet dallarında, sağlık hizmetlerinin etkili ve verimli bir şekilde yürütülebilmesi amacıyla 2022 senesinin sonuna kadar uygulanmak üzere istihdam edilecek sözleşmeli sağlık personeli sayısı 27 bin oldu.

SAĞLIK PERSONELİ BRANŞ DAĞILIMI

Karara göre; 2022 sene sonuna kadar 19 bin 694 uzman doktor, 7 bin 114 doktor, 147 ebe, 38 sağlık memuru, 3 hemşire, 1 diyetisyen, 1 diş doktoru, 1 psikolog ve 1 sağlık teknikeri sözleşmeli olarak alınacak.

BAŞVURULAR NE ZAMAN, NASIL YAPILACAK?

Başvuruların ne zaman ve nasıl yapılacağına dair resmi açıklama henüz yapılmadı. Fakat Mart ayında yapılan 10 bin personel alımı başvuru şartları şöyle açıklanmıştı;

7315 sayılı Güvenlik Soruşturması ve Arşiv Araştırması Kanunu hükümleri gereğince arşiv araştırması sonucuna göre atama işlemi yapılacaktır.

7315 sayılı Güvenlik Soruşturması aynı zamanda Arşiv Araştırması Kanunu hükümleri sebebiyle arşiv araştırması sonuçlarına göre atama işlemi gerçekleşecektir.

657 sayılı Kanununun 4 üncü maddesinin (B) fıkrasıyla 663 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin 45/A maddesi neticesinde işe alınacak sözleşmeli pozisyonlara, 5901 sayılı Türk Vatandaşlığı Kanunu’nun 28. maddesi gereği mavi kart sahibi olup mavi kartlılar kütüğüne kayıtlı kişiler ve yabancı uyruklu kişiler tercih edilmeyecektir.

Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan emekli maaşı alanlar ile 65 yaşını doldurmuş kişiler göreve başlatılmayacaktır.

Durumu "Başvuru Genel ve Özel Şartlarına" layık olmayan kişiler ile yerleştirildiği sözleşmeli pozisyonun kriterlerini taşımayan, aranan nitelik ve kriterleri taşıdığı halde istenen belgeleri süresi içerisinde teslim etmeyen kişiler, göreve başlatılmayacaktır.

ŞOK Market 3 Ağustos aktüel ürünler kataloğunda neler var? İşte ŞOK 3 Ağustos 2022 aktüel ürünler kataloğu fiyat listesi

Okullar açılmadan uygun fiyatlı laptopları alın! MediaMarkt fırsat ürünleri! 30 Temmuz 2022 fiyat listesi...

Ziraat GYO Altunizade projesi geliyor! Yeni proje!