Ekonomi

Sağlık çalışanları dikkat! Sağlık çalışanları ne kadar maaş alıyor? Ek ödeme ve teşvik ödemeleri ne kadar oldu?

Binlerce Sağlık çalışanı ek ödemelerin en zaman nasıl yapılacağını merak ediyor. Peki  sağlık çalışanlarının maaşları, ek ödemeleri, teşvik ödemeleri ne kadar? İşte detaylar...Peki Sağlık çalışanlarına ek ödeme ne zaman ve nasıl yapılacak? Ek ödeme yönetmeliğine göre kim ne kadar ödeme alacak? Hekimler ile diğer sağlık çalışanları arasındaki farkın sebebi nedir? Teşvik ödemesi aralığı nasıl ve neye göre belirlenecek? İşte tüm merak edilen soruların yanıtlarını Vergi Uzmanı Yeminli Mali Müşavir Muhammet Bayram tek tek yanıtladı

Sağlık çalışanları ile ilgili ek ödemeler, teşvik ödemeleri ve maaşları ne kadar? binlerce kişi bu soruların yanıtlarını merak edip araştırıyor.

Peki Sağlık çalışanlarına ek ödeme ne zaman ve nasıl yapılacak? Ek ödeme yönetmeliğine göre kim ne kadar ödeme alacak? Hekimler ile diğer sağlık çalışanları arasındaki farkın sebebi nedir? Teşvik ödemesi aralığı nasıl ve neye göre belirlenecek? İşte tüm merak edilen soruların yanıtlarını Vergi Uzmanı Yeminli Mali Müşavir Muhammet Bayram tek tek yanıtladı...

SAĞLIK ÇALIŞANI İÇİN EK ÖDEME RESMİLEŞTİ

Doktorların taban maaşları yükselecek ve performansa yönelik ek ödeme yapılacak. Öte yandan Sağlık personeline de ek ödeme resmileşti. Yeni yönetmelikte branş, kademe ve dereceye göre performans ödemeleri ve taban ödemeleri için taban ve tavan oranları netlik kavuşacak.

Doktor ve diğer sağlık personelinin sabit ek ödemeleri, merkezi yönetim bütçesine dahil edilecek. Döner sermayeden ek ödeme vermeyen hastane artık kalmayacak. 

Sabit ek ödemeler, emekliliğe yansıtılacak. Maaş düzenlemesi ise sağlık personelinin görev pozisyonuna göre farklı oranlarda olacak.

SAĞLIK ÇALIŞANLARI NE KADAR EK ÖDEME ALACAK?

En yüksek ek ödeme uzman hekim (profesör, akademisyenler) 10 bin TL civarında bir ek ödeme alırken, asistan hekimler 7.500 TL'ye yakın bir ek ödeme alacak.

Pratisyen hekimler 5 bin TL alırken, diş tabipleri de yine bu oranda maaş alacak. Hemşireler ve sağlık memurları ek ödeme olarak 850 TL alırken, teknikerler 500 TL ek ödeme alacaklar. Sağlık çalışanlarına ek taban ücreti 400 liradan başlayacak.

SAĞLIK ÇALIŞANLARINATEŞVİK ÖDEMESİ VERİLECEK

Yönetmeliğe göre sabit ve tavan ödemenin dışında bir de teşvik ödemesi yapılacak.  Sağlık çalışanlarına 400 TL'den başlayıp 8 bin TL'ye kadar teşvik ödemeleri yapılacak.

Teşvik ödemesi söz konusu personelin görev yaptığı sağlık kuruluşuna hizmete katkısı verimliliği hasta ve çalışan memnuniyeti gibi kriterler göz önünde bulundurularak döner sermaye üzerinden yapılacak.


EK ÖDEMELER HER AYN 15'İNDE YAPILACAK

Ek ödemelerin ayın 15'nden 15'ine yapıalcağını açıklayan Sağlık Bakanı Fahrettin koca bu konu ile ilgili i Twitter hesabından açıklama yapmış, "Yönetmelik dili hepimiz için açık olmayabilir. Günlük hayata tercüme her ayın 15'inde yapılacak. Hayırlı olsun." ifadelerine vermişti. 

Milyonlarca sağlık çalışanı gözünüz aydın! İşte maaş ve çalışma koşullarıyla ilgili iyileştirme teklifinin tüm detayları

Bakan Koca'dan müjde! Sağlık çalışanlarına zam düzenlemesi Meclis'e gidiyor!