Ekonomi

Sağlık çalışanlarına ek gösterge düzenlemesi geliyor! Emekli maaşı ve maaşlarda artış yapılacak!

Sağlık çalışanlarının özlük haklarının yeniden yapılandırılmasına yönelik yasa teklifinde son aşamalara gelindi. Peki sağlık çalışanlarına ek gösterge düzenlemesinde neler yapılacak? İşte ayrıntılar...Peki sağlık çalışanlarına ek gösterge düzenlemesinde neler yapılacak? İşte ayrıntılar

Sağlık çalışanlarının özlük haklarının yeniden yapılandırılmasına yönelik yasa teklifinde son aşamalara gelindi. Peki sağlık çalışanlarına ek gösterge düzenlemesinde neler yapılacak? İşte ayrıntılar...

14 Mart Tıp Bayramı'nda Recep Tayyip Erdoğan, sağlık çalışanlarının özlük haklarının yeniden yapılandırılmasına yönelik yasa teklifinin detaylarını duyuracak. Söz konusu düzenleme ile sağlıkçıların maaşlarında önemli bir artış yaşanacak. 

Sabah'tan Zübeyde Yalçın'ın haberine göre, sağlık çalışanlarının özlük haklarında düzeltme yapılmasına ilişkin belli bir süredir devam eden çalışrın sonuna gelindi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 14 Mart Tıp Bayramı'nda sağlık çalışanlarına yönelik gerçekleştirlen iyileştirmeleri kamuoyuna duyuracak. Düzenleme hızla Meclis'e getirilip yasalaştırılacak.

Söz konusu yasa teklifi bir süre önce TBMM gündeminde yer almıştı. Fakat, bazı yeni düzenlemeler yapılması amacıyla bu teklif beklemeye alındı. Talepler doğrultusunda değişiklikler yapıldı. 

Maaşlar yükselecek

Düzenleme sağlık çalışanlarının ek göstergelerinde gerçekleşecek değişiklikler ile olacak. Böylece uzman doktorlar ile diş hekimlerinin maaşlarında 5 bin Türk Lirası oranında bir artış olması bekleniyor. Pratisyen hekimlerin ek göstergelerinde gerçekleştirilecek düzenlemede ise maaşlarına 2 bin 500 TL olarak yansıtılacak.

Artış emekli maaşlarına da yansıyacak

Aile hekimleri sözleşmeli olduğu için onlara yönelik düzenlemenin Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile gerçekleşebileceği kaydediliyor. Geçmiş zamanlarda TBMM'ye sunulan fakat beklemeye alınan teklifte acil sağlık görevlisi, hemşire, ambulans şoförü ve benzeri diğer sağlık çalışanlarına ilişkin bir düzenleme bulunmuyordu. Düzenleme kapsamında onlara dönük de maaş artışları yapılacak.

Bu grupta bulunan sağlıkçıların maaşlarının ise 400-500 TL arasında yükselmesi bekleniyor. Söz konusu düzenlemeden üniversite hastanelerinde çalışan sağlık görevlilerin de faydalanması sağlanacak. Maaş artışı ek göstergeler ile yapıldığı için bu artış emekli maaşlarına da olumlu yönde etkileyecek.

3600 ek gösterge çıktı mı, ne zaman çıkar? 3600 ek göstergede toplantısı ne zaman?

3600 ek gösterge kesinleşiyor! Emekli maaşlarına büyük etki!

Emekli ve memur için sürpriz gelişme! Maaşlar yükseliyor!