Ekonomi

Sağlık Çalışanlarına Müjde! Maaşlara Zam Geliyor!

Sağlık çalışanları için bir süredir devam eden iyileştirme çalışmaları kapsamında 2 bin 500 lira ile 5 bin lira arasında yapılacağı beklenen zamlar, 14 Mart Tıp Bayramı'nda açıklanacak. İşte tüm detaylar…Yüzbinlerce sağlık çalışanın merakla beklediği düzenlemelerde sona gelindi

Sağlık çalışanları için bir süredir devam eden özlük haklarında iyileştirme çalışmaları devam ediyor. Yüzbinlerce sağlık çalışanın merakla beklediği düzenlemelerde sona gelindi. 14 Mart Tıp Bayramı’nda açıklanacak zamların 2 bin 500 lira ile 5 bin lira arasında olacağı tahmin ediliyor.

Son dönemlerde özveriyle, gece-gündüz ve canını hiçe sayarak çalışan yüzbinlerce sağlık çalışanı bu düzenlemeyi bekliyordu. Sağlık çalışanları için yapılan düzenlemeleri ise, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 14 Mart Tıp Bayramı'nda kamuoyuna açıklayacak.

Hızla Meclis’e sunularak yasalaştırması beklenen düzenlemeler, doktor, sağlık memuru, hemşireler, ebe ve ambulans şoförleri olmak üzere sağlık çalışanlarına yönelik olacak. 2 bin 500 lira ile 5 bin lira arasında olacağı beklenen maaş zamları, emekli maaşları için de geçerli olacak.

Daha önce de Türkiye Büyük Millet Meclisi gündemine getirilen yasa teklifi, yeni düzenlemelerin eklenmesi için beklemeye alınmıştı ve talepler üzerine değişiklikler yapıldı. 14 Mart Tıp Bayramı’na kadar tamamlanarak son halini alması beklenen çalışma, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatı ile hızlandırıldı.

Emeklilerin Maaşlarına da Yansıyacak

Geçtiğimiz günlerde bir açıklama yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da sağlık çalışanları özlük haklarına yönelik yapılan düzenlemelere yönelik bir açıklama yapmıştı. “14 Mart günü Tıp Bayramı'nı nasıl kutladığını hep birlikte izleyelim” diyerek beklentilerin karşılığını alacağı yönünde sinyaller veren Fahrettin Koca, sağlık çalışanlarını umutlandırmıştı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 14 Mart Tıp Bayramı etkinlikleri kapsamında kamuoyu ile paylaşacağı düzenlemelerde sağlık çalışanlarının maaşları iyileştirilirken, emeklilerin de maaşlarına yansıyacağı belirtildi.

Sağlık çalışanlarına yönelik özlük haklarında iyileştirme düzenlemeleri kapsamında sona gelindi ve Sabah’ta yer alan habere göre, maaş artışı ek göstergeler ile yapılacak. Dolayısıyla bu iyileştirmeler emekli maaşlarına da yansıyacak. Ayrıca üniversite hastanelerinde çalışan sağlık personellerini de yapılacak düzenlemelerden faydalanacak.

Düzenleme sağlık çalışanlarının ek göstergelerinde yapılacak değişiklikler ile olacağından uzman doktorlar ve diş hekimlerinin maaşlarında 5 bin liralık bir zam artışı olması bekleniyor. Pratisyen hekimlerin de ek göstergelerinde yapılacak değişikliklerde 2 bin 500 lira kadar bir artışın maaşlarına yansıyacağı düşünülüyor. Aile hekimleri sözleşmeli olduğu için onlar ile ilgili düzenlemenin Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile yapılabileceği belirtiliyor.

TBMM'ye daha önce sunulan ve beklemeye alınan teklifte hemşire, acil sağlık görevlisi, ambulans şoförü gibi sağlık çalışanlarına yönelik bir düzenleme yer almıyordu. Gelen talepler doğrultusunda yapılan düzenleme ve iyileştirmeler neticesinde bu görevleri yerine getiren sağlık personellerine yönelik de zam artışları yapılacak.