Ekonomi

Sağlık personeli ne kadar ek ödeme alacak? Yeni düzenleme ile doktor, hemşire maaşı ne kadar arttı?

Sağlık personeline yapılacak olan ek ödeme ne kadar olacak? sorusu en çok araştırılan konulardan biri oldu. İşte detaylar!Sağlık personeli ne kadar ek ödeme alacak? Yeni düzenleme ile doktor, hemşire maaşı ne kadar arttı?

Sağlık personeli maaşı ne kadar oldu. Sağlık personeli ne kadar ek ödeme alacak? Yeni düzenleme ile doktor, hemşire maaşı ne kadar arttı?

İşte merak edilen detaylar ve ek ödeme hakkında sorulan soruların yanıtları…

15 AĞUSTOS'TA TÜM KURUMLARDA UYGULANACAK

Ek ödeme düzenlemesi 1 Temmuz tarihinden başlayarak geçerli olacak. Buna göre, sabit ek ödemeler 15 Ağustos tarihinden itibaren ödenecek. Bu taban ödemesi, eylül ayı itibarıyla maaşla birlikte bordroda da yer alacak.

KİMİN MAAŞI NE KADAR ARTTI?

Milliyet'te yer alan habere göre, artış miktarları bazı meslek grupları için şu şekilde değişti; En yüksek taban ek ödemeler ve teşvik ödeme katsayısı eğitim görevlisi kadrosu olanlar ve uzman hekimlere verilecek.  Uzman hekim ve diş hekimlerine kademelerine göre artacak şekilde 10 bin TL'ye; asistan hekimlere 7 bin 500 TL'ye; pratisyen hekimlere 5 bin TL'ye kadar ek ödeme yapılması planlanıyor. Ek ödemelerle birlikte pratisyen hekim maaşı 20 bin TL'yi geçiyor, uzman maaşı da 27 bin TL'yi olacak.

Hemşirelerin maaşı da 800 TL'lik ek ödeme ile birlikte 10 bin TL'nin üzerine çıktı. Hekim dışı sağlık personeline derece, unvan ve kademelerine göre 400 TL ile 10 bin TL arasında bir ek ödeme yapılacak.

Saldırıya uğrayan sağlık çalışanlarının istirahat süreleri, resmi tatil günleri, idari ve nöbet izinleri, yılda 7 günü geçmeyen kısa süreli hastalık rapor süreleri, heyet rapor süreleri, yılda en fazla iki defa görevlendirme suretiyle kendi alanı ile ilgili etkinliklere katılan personelin yılda 10 günü geçmeyen süreleri de meslek hastalığı dolayısıyla alınan hastalık izin süreleri, "çalışılmış gün" olarak kabul görecek.

Tabipler tarafından gerçekleştirilen tıbbi işlemleri incelemek amacıyla her sağlık tesisinde inceleme heyeti oluşturulacak. Heyet, sağlık tesisi kayıtlarında yapıldığı bildirilen tıbbi işlemlerin yapılıp yapılmadığı, tıp etiğine, mevzuata uygunluğu, ek ödeme dönemleri için personelin hizmet etkinlik katsayılarının tespitine yönelik işlemleri yapılacak. Personelin yaptığı işe ilişkin "bilgi ve yeteneği, işini düzenli ve kaliteli yapabilmesi" gibi kıstaslar dikkate alınarak çalışan personel sayısının yüzde 5'ini geçmeyecek sureti ile başhekimin onayı ile belirlenen personele, o dönem için sağlık tesisi puan ortalamasının yüzde 20'sine kadar ek puan verilebilecek.

Tarım Kredi Kooperatif marketlerinde indirimler ne zaman başlıyor? Tarım Kredi Kooperatif indirimi başladı mı?

Zorunlu trafik sigortası ne kadar oldu? 2022 trafik sigortasına ne kadar zam geldi?

Emekli ve memurun beklediği Ocak zammı hesaplandı! 2023 Ocak zammı ne kadar olacak?