Genel

Sağlıkkent için düğmeye basıldı!

Sağlık Bakanlığı Kamu Özel Ortaklığı Daire Başkanlığı Başakşehir’e inşa edilecek olan Sağlıkkent projesi için düğmeye bastı!

Sağlık Bakanlığı Kamu Özel Ortaklığı Daire Başkanlığı, İstanbul İkitelli Entegre Sağlık Kampusu Yapım İşleri ile Ürün ve Hizmetlerin Temin Edilmesi İşi için ön yeterlilik ihalesi açtı.

İstanbul İkitelli Başakşehir’de hayata geçirilecek olan Sağlıkkent projesi, “Sağlık Tesislerinin, Kiralama Karşılığı Yaptırılması ile Tesislerdeki Tıbbi Hizmet Alanları Dışındaki Hizmet ve Alanların İşletilmesi Karşılığında Yenilenmesine Dair Yönetmelik” hükümleri çerçevesinde belli istekliler arasında ihale edilecek.

Toplam 1980 yataklı Entegre Sağlık Kompleksi’nin tasarımı, inşaatı, tefrişatı, tıbbi ekipmanın temini, tıbbi hizmet dışındaki hizmet ve alanların işletilmesini kapsıyor. Yüklenici; projenin finansmanını, uygulama projesini, tasarımını, inşaatını, medikal cihazlar ve diğer ekipmanın tedarikini ve tesisi için gerekli mefruşatı sağlayacak. Yüklenici ayrıca tesislerin bakım ve onarımı, görüntüleme, laboratuar, ve diğer tıbbi destek hizmetleri ile uyumlu ve Bakanlık onayını alacak ticari alanların yapım ve işletilmesini de üstlenecek. Kamu özel ortaklığı müdeli ile gerçekleştirilecek olan Sağlıkkent projesinin yapım dönemi 36 ay, işletme dönemi 25 yıl olmak üzere sözleşme süresi toplam 28 yıl olarak belirlendi.

Sağlıkkent’te neler olacak

1- 400 yataklı bölge hastanesi
2- 150 yataklı onkoloji hastanesi
3- 250 yataklı çocuk hastanesi
4- 300 yataklı kadın doğum hastanesi
5- 150 yataklı kalp damar hastalıkları hastanesi
6- 250 yataklı nörolojik ve ortopedik bilimler hastanesi
7- 200 yataklı psikiyatri hastanesi
8- 200 yataklı fizik tedavi ve rehabilitasyon hastanesi
9- 10 yataklı yanık ünitesi
10- 50 yataklı travma merkezi
11- 20 yataklı transplantasyon ünitesi

Ön yeterlilik dökümanı İdare’nin TC Sağlık Bakanlığı Ek Binası Ceyhun Atıf Kansu Cad. No: 102 Kat: 2 Belgrat/Ankara adresinde görülebilinecek. Ön yeterlilik başvuruları 4 Mart 2011 günü saat 14.00’e kadar yapılabilinecek.

İşte ilanın tam metni!

T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI KAMU ÖZEL ORTAKLIĞI DAİRE BAŞKANLIĞI
İSTANBUL İKİTELLİ ENTEGRE SAĞLIK KAMPUSU YAPIM İŞLERİ İLE ÜRÜN VE HİZMETLERİN TEMİN EDİLMESİ İŞİ ÖN YETERLİK İLANI


T.C. Sağlık Bakanlığı Kamu Özel Ortaklığı Daire Başkanlığı ("İdare") tarafından Kamu Özel Ortaklığı Modeli ile İstanbul İkit Entegre Sağlık Kampusu Yapım İşleri ile Ürün ve Hizmetlerin Temin Edilmesi İşi ("Proje") 5396 sayılı Kanun ile değişik 3359 sa Sağlık Hizmetleri Temel Kanunu Ek Madde 7 ve buna dayalı "Sağlık Tesislerinin, Kiralama Karşılığı Yaptırılması ile Tesislerdeki Tıl Hizmet Alanları Dışındaki Hizmet ve Alanların İşletilmesi Karşılığında Yenilenmesine Dair Yönetmelik" ("Yönetmelik") hüküml çerçevesinde belli istekliler arasında ihale usulüyle ihale edilecektir. Ön yeterlik değerlendirmesine ilişkin ayrıntılı bilgiler aşağıda ) almaktadır.


1. Proje İkitelli-İstanbul'da yapılacaktır. Proje; 400 yataklı Bölge Hastanesi, 150 yataklı Onkoloji Hastanesi, 250 yataklı Çocı Hastanesi, 300 yataklı Kadın Doğum Hastanesi, 150 yataklı Kalp Damar Hastalıkları Hastanesi, 250 yataklı Nörolojik ve Ortopec Bilimler Hastanesi, 200 yataklı Psikiyatri Hastanesi, 200 yataklı Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi, 10 yataklı Yanık Ünite; 50 yataklı Travma Merkezi ve 20 yataklı Transplantasyon Ünitesi olmak üzere toplam 1980 yataklı Entegre Sağlık Kompleksin tasarımı, inşaatı, tefrişatı, tıbbi ekipmanın temini, tıbbi hizmet dışındaki hizmet ve alanların işletilmesini kapsamaktadır. Yüklenici; pr< jenin finansmanı, uygulama projesini, tasarımını, inşaatını, medikal cihazlar ve diğer ekipmanın tedarikini ve tesis için ge^ mefruşatı sağlayacaktır. Yüklenici; ayrıca tesislerin bakım ve onarımı, görüntüleme, laboratuar ve diğer tıbbi destek hizmetleri il bilgi işlem, sterilizasyon, çamaşır, temizlik, güvenlik ve yemek dahil olmak üzere destek hizmetlerinin sunumunu, sağlık hizmetleriyl uyumlu ve Bakanlık onayını alacak ticari alanların yapım ve işletilmesini de üstlenecektir. Kamu özel ortaklığı modeli ile gerçekleştiı ilecek olan Proje'nin yapım dönemi 36 ay, işletme dönemi 25 yıl olmak üzere sözleşme süresi toplam 28 yıldır.

2. Ön yeterlik değerlendirmesi, başvuru koşullarını karşılayan yerli ve yabancı tüm isteklilere açıktır. İhaleye katılamayacak olanla Yönetmelik'in 11. maddesinde, ihale dışı bırakılacak olanlar 10. maddesinin dördüncü fıkrasında belirtilmektedir, iş ortaklıkları ör yeterlik başvurusunda bulunabilir, ancak konsorsiyumlar bulunamaz.

3. Ön yeterlik başvurusunda isteklilerin mevzuatı gereği kayıtlı olduğu ticaret ve/veya sanayi odası ya da esnaf ve sanatkar odası bel-gesi, ön yeterlik başvurusu yapmaya yetkili olduğunu gösteren imza sirküleri veya beyannamesi veya eşdeğer belgeler ile ön yeterlik şartnamesine ekli formları sunması gerekmektedir.

4. Ekonomik ve mali yeterlik kriterleri isteklilerin (a) ön yeterlik ilanının yayınlandığı yıldan önceki son beş yıllık ortalama cirolarının 135.000.000 TL' den daha düşük olmaması, (b) son beş yıllık döneme ilişkin olarak bağımsız denetim firmaları veya yeminli mali müşavirlerce onaylanmış malî tablolar ile bağımsız denetim veya yeminli mali müşavir görüşlerinin ve varsa son geçici vergi beyannamelerinin sunulması ve (c) bankalar nezdindeki kullanılmamış nakdi veya gayrinakdi kredisi ve üzerinde kısıtlama bulunmayan mevduatlarının toplam 80.000.000 TL'den daha az olmaması şeklindedir. İş ortaklığı oluşturmak suretiyle ön yeterlik başvurusunda bulunan Adayların bu maddenin (a) ve (c) fıkrasında belirtilen kriterleri birlikte karşılaması yeterlidir.

5. Mesleki ve teknik yeterlik kriterleri isteklilerin ön yeterlik ilan tarihinden itibaren geriye doğru ilanının yayınlandığı yıldan önceki; (a) son onbeş yıl içinde en az 200 yataklı olan bir hastane yapım işinin tamamını veya en az % 80 oranında tamamlamış olması, (b) son beş yıl içinde en az 200 yataklı olan bir hastanenin hastane bilgi yönetim sistemini tamamen oluşturmuş olması veya en az iki yıllık süre boyunca işletimini tedarik etmiş olması, (c) son beş yıl içinde hastane veya sağlık kuruluşlarına en az 2 (iki) yıl süreyle kesintisiz olarak ve yıllık ortalama en az 2.000.000 TL tutarında görüntüleme hizmeti vermiş olması, (ç) son beş yıl içinde hastane veya sağlık kuruluşlarına, en az 2 (iki) yıl süreyle kesintisiz olarak ve yıllık ortalama en az 3.500.000 TL tutarında laboratuvar hizmeti vermiş olması şeklindedir. İsteklilerin ayrıca ISO 9001-2000 Kalite Yönetim Sistemi Belgesi ve 14001 Çevre Yönetim Belgesi sun-ması gerekmektedir. İş ortaklıkları bu kriterleri birlikte karşılayabilir. İstekliler bu kriterleri ayrıca alt yükleniciler aracılığıyla da karşılayabilir. Bu durumda Adaylar ön yeterlik başvurularında mesleki ve teknik yeterliklerin hangi iş ortakları veya alt yükleniciler tarafından karşılandığına dair listeyi sunmaları gerekmektedir.

6. Ön yeterlik değerlendirilmesi sonucu yeterliği tespit edilen tüm adaylara gerekli bildirim yapılacaktır.

7. Ön yeterlik dokümanı İdare'nin T.C. Sağlık Bakanlığı Ek Binası Ceyhun Atıf Kansu Cad. No:102 Kat:2 Balgat/ANKARA adresinde görülebilir ve Konur-2 Sokak No:37/2 Kızılay/ANKARA adresinde bulunan Merkez Saymanlık Müdürlüğüne veya Merkez Bankası Ankara Şubesi TR420000100100000350121014 hesap numarasına 2.000 TL yatırıldıktan sonra idare'nin adresinde ön yeterlik ihale dokümanı temin edilebilir. Ön yeterliğe başvurucak olanların ön yeterlik dokümanını satın almaları zorunludur.

8. Ön yeterlik başvuruları 04.03.2011 günü saat 14:00' e kadar İdare'nin T.C. Sağlık Bakanlığı Ek Binası Ceyhun Atıf Kansu Cad. No:102 Kat:2 Balgat / ANKARA adresine elden teslim edilebileceği gibi iadeli taahhütlü posta vasıtasıyla da gönderilebilir.
ihale, 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu ile 4734 sayılı Kamu İhale Kanunu'na tabi değildir.

İşbu ilanın Türkçe ve İngilizce metinleri arasında uyuşmazlık halinde Türkçe metin geçerli olacaktır.


Detaylı bilgi için tıklayınız

Nagihan Arat/Emlakkulisi.com