Genel

Sağlıkta köklü değişim! Şehir hastaneleri yerine semt hastaneleri modeline geçilecek!

CHP Milletvekili Dr. Fikret Şahin, seçimleri kazanıp iktidara gelmeleri halinde şehir hastanelerini kamulaştırarak semt hastanesi modeline geçmeyi planladıklarını açıkladı. Şahin, böylece halkın sağlık hizmetlerine daha kolay erişebileceğini savundu.00’den itibaren Türkiye’nin yeni Cumhurbaşkanını ve milletvekillerini seçmek üzere oy kullanacağız

Yarın sabah saat 08.00’den itibaren Türkiye’nin yeni Cumhurbaşkanını ve milletvekillerini seçmek üzere oy kullanacağız. Seçim öncesi partilerin vaatleri havada uçuşurken, seçim sonrası sandıktan çıkacak sonuçlara göre sağlıktan ekonomiye, enerjiden ulaştırmaya kadar birçok alanda uygulanacak politikalar da şekillenecek.

Mevcut iktidarın değişmesi halinde sağlık sisteminde ise köklü bir değişimin gerçekleşeceği belirtiliyor. Şehir hastanelerinin kamulaştırılarak semt hastanesi modeline geçileceği ifade edildi. Sözcü Gazetesi’nden Erdoğan Süzer’in haberinde, semt hastanesi modelinin gündemde olduğu belirtilirken, yurt dışına giden binlerce doktorun da geri dönmek için seçimleri beklediği ileri sürüldü.

ŞEHİR HASTANELERİ KAMULAŞTIRILACAK

CHP Milletvekili Dr. Fikret Şahin, doğmamış çocukları bile ileriye dönük 25 yıl borçlandıran şehir hastanelerinin kamulaştırılacağını, onun yerine halkın daha kolay ulaşma imkanı olan semt hastanesi modeline geçilmesinin planlandığını açıkladı.

Şahin, seçimleri kazanmaları durumunda göreve geldikten itibaren ilk 100 gün içerisinde şehir hastaneleri nedeniyle devletin uğradığı gerçek zararı ortaya çıkarıp kamulaştırma işlemlerine başlamak olacağını ifade etti. Şehir hastaneleri yüzünden hem kamunun büyük bir borç batağı içine sürüklendiğini hem de halkın sağlık hizmetlerine kolay erişiminin engellendiğini söyleyen Şahin, özel hastanelere ise avantaj sağlandığını ileri sürdü.

TÜM PROJELER İNCELENECEK

Dr. Şahin, iktidara gelmeleri durumunda şehir hastaneleriyle ilgili gerekli hukuki süreçleri başlatarak kamu zararını azaltmayı hedeflediklerini aktardı. İlk 100 gün içerisinde tüm projeler ve harcamaların inceleneceğini kaydeden Şahin, kamu zararına neden olanlar hakkında ise hukuki süreçlerin başlatılacağını, devletin dolarla soyulmasını engellemek için kamulaştırma yapılacağını ifade etti.

SAĞLIK SİSTEMİ ADETA ÇÖKTÜ

Dr. Şahin, sağlık sisteminin AKP döneminde adeta çöktüğünü, vatandaşın hastanelerden randevu bile alamaz hale geldiğini ileri sürdü. Semt hastanesi modeliyle sağlık hizmetini halkın ayağına getireceklerini söyleyen Dr. Şahin, semtlerde 200 ile 600 yataklı devlet hastanelerinin yapılacağını kaydetti.

Şehir hastanelerinin yapılmasıyla nüfusun yoğun olduğu şehir merkezlerinin özel hastanelere terk edildiğini ifade eden Şahin, 22 bin yataklı 14 şehir hastanesine verilecek kira parasıyla 95 bin yataklı 190 devlet hastanesinin yapılabileceğini, halkın parasının boşuna heba edildiğini savundu.

Son 3 yılda her ay 400 hekimin kamudan istifa ettiğini ve bunların 225'inin yurt dışına göç ettiğini belirten Şahin, hükümeti devralmaları halinde hekim göçünü durdurup tersine çevireceklerini ileri sürdü. Sağlık Bakanlığı'nda çağdaş, hasta ve hekim haklarını savunan yeni bir anlayışa ihtiyaç olduğunun altını çizen Şahin, yurt dışındaki hekimlerin Türkiye’ye dönmek için iktidarın değişmesini beklediğini savundu.