10 / 09 / 2024

Şahan Gökbakar'dan Marmaris'teki kaçak ev iddialarına yanıt: Benim değil, komşumun evi!

Şahan Gökbakar'dan Marmaris'teki kaçak ev iddialarına yanıt: Benim değil, komşumun evi!

Komedyen Şahan Gökbakar'ın Marmaris'te yer alan villasının kaçak olduğu tespit edilerek yapı kayıt belgesinin iptal edildiği ve yıkım kararı belediyeye yollandığı iddiaları gündeme gelmişti. Şahan Gökbakar'dan konu ile ilgili açıklama geldi. İşte o açıklama...



Komedyen Şahan Gökbakar, günlerdir Marmaris'teki villasının kaçak olduğuna ilişkin iddialarla gündemden düşmüyor. Gökbakar'ın evinin kaçak olduğunun belirlendiği ve Marmaris Belediyesi'ne yıkım kararı yollandığı ileri sürülmüştü. 

Ayrıca Marmaris Belediyesi tarafından yıkımın yapılmaması halinde Muğla Büyükşehir Belediyesi'nin devreye gireceği de gündemde yer alan iddialardan oldu. 

Şahan Gökbakar Marmaris'teki eviyle ilgili ilk defa konuştu. 

Şahan Gökbakar dan Marmaris teki kaçak ev iddialarına yanıt: Benim değil, komşumun evi!

Sözcü Gazetesi'nden Çiğdem Saltık'ın haberine göre; Komedyen Şahan Gökbakar, günlerdir iddialar ile ilgili sessizliğini koruyordu. 

Gazeteci Fatih Altaylı, Gökbakar'ın olduğu ileri sürülen kaçak villası ile ilgili "Onun önünden birkaç defa geçtim. Şahan haksız. Türk milletinin en muhalifi ve en düzgünü dahi emlak söz konusu olduğunda rant için gözünü karartıyor. Cennet gibi bir yer, 10 milyon bedelle almış galiba. Orada zaten büyük bir konut olmamalı da. Sen aileni büyüttükçe biz senin arazini büyütmeni izlemek zorunda değiliz" şeklinde bir açıklama yapmıştı. 

Bu eleştiriler karşısında Şahan Gökbakar sessizliğini bozdu ve Instagram hesabından bir video yayımladı. 

Şahan Gökbakar, konu ile ilgili "ünaydın. Birkaç gündür hakkımda çıkan haberlerle ilgili bir şeyler söylemek ihtiyacı hissettim. Normalde söylemeyecektim ama aynı haber üç gündür pompalanıyor, troller bir şeyler yazıyor, sahte gündem yaratılıyor. Çok net belli bir amaca hizmet ettiği. Bir yerlerde baskı mı oluşturulmaya çalışıyor bilemiyorum ama hep aynı taktik uygulanıyor son dönemde" dedi ve pek de açıklama yapma ihtiyacı hissetmediğini söyledi. 

Ancak bu sabah Fatih Altaylı'nın kendisi hakkında yaptığı konuşmayı gördüğünde yanıt vermeye karar veren Gökbakar, şu ifadeleri kullandı: 

"Ben kendisinden daha ciddi bir gazetecilik yapmasını isterdim. Beni arayıp sorabilirdi mesela ancak yapmadı bu yola yönelmiş. Sağlık olsun. Yine de vesile oldu bu videoyu çekmem için. Arkadaşlar her şey bu haberden sonra başladı, buraya koyuyorum 'Sitkomcu Şahan'ın kaçak sitkondusu' başlıklı haber. Son derece mizahı olan, zeka pırıltısı yüksek özel haber. Dosya. Çok araştırmacı olması sebebiyle özel bir haber. Ve burada lirik bir anlatım bulunuyor: 'Mis kokulu çam ağaçları katlederek sit alanına yapılan kaç villası için yıkım kararı çıktı. Sahte çevrecinin maskesi düştü."

Şahan Gökbakar dan Marmaris teki kaçak ev iddialarına yanıt: Benim değil, komşumun evi!

Şahan Gökbakar, fotoğraftaki evin kendisine ait olmadığını, bu inşaatın da kendisine ait olmadığını dile getirdi. 

"Bunlar komşumuzun evi. Bana ait değil. Komşumuzun evini benim haberlerimde kullanıp kullanıp durmayın. Benim konutum iki yan parselde tek katlı 80 metrekarelik bir köy evi. Madem özel haber yapıyorsunuz bir zahmet git benim konutu çek ya da üşeniyorsan drone uçur. Orada zaten ev fiziken duruyor" dedi ve eesimlerde gösterildiği gibi iki katlı evinin olmadığını belirtti. 

"Ben zaten hali hazırda var olan bir evi ve iskeleyi satın aldım. 2020 senesinde bir emlak sitesinden ilandan evi buldum ev sahibi ile iletişime geçtim, konut sahibi yapı kayıt belgeli evi ve iskeleyi satıyordu ben de 'yapı kayıtlı' diye düşünerek o zaman güven uyandırmıştı devletin verdiği bir belge bulunuyor sonuçta ve gerekli incelemelerde bulunarak belediyede sorgulamasını yaptım tapuya gittim her şey tertemiz ve almayı düşündüm" diye konuşan Gökbakar, araba ile ulaşım olmayan kafa dinleyecekleri bir yer olduğu için burayı tercih ettiklerini dile getirdi. 

Gökbakar, açıklamasında "Allah'a şükür imkanım var dünyanın her yerinde denize sıfır malikane alabilirim ben. Bu şekilde bir imkanım var. Niye gideyim de Marmaris'te çam ağacı kesip sit alanına kaçak villa yaptırayım. Bunu yapabilmek için ya su katılmamış geri zekalı ya da birilerine güveniyor olması gerek. Ben de öyle bir insan değilim" ifadelerini kullandı ve eklenti yapmadıklarını belirtti. 

Şahan Gökbakar, konu ile ilgili açıklamasını şu şekilde sürdürdü:

"Değerli dostlar kafa dinleriz diye aldık ancak maalesef kısmet olmadı. Yangınlar çıktı ve o yangınlardan sonra bütün her şey değişti. 2022 senesinde bir anda evin yapı kayıt belgesi iptal oldu ve tapuya sit alanı şeklinde şerh düşüldü. Ben aldıktan iki sene sonra üzerine 'Bu ev yıkılsın' diye yazıldı. Biz de bu karara dava açtık. Hukuki süreçteyiz. Durum bu kadar net ve gerçek. Yani ne orada yansıtmaya çalıştığınız ne de beni göstermeye çalıştığınız kişi ben değilim bu şekilde bir insan olmadığım için de yaptığınız bu kötülük bana zarar vermiyor. Bence sizin hedef kitlenizdeki insanlar bile buna inanmıyordur diye düşünüyorum ancak bakıyorum aklı yerinde olan insan bu tufaya düşebiliyor. 

Bakın Türkiye'de inanılmaz sit alanları talan ediliyor. Cennet koylarda siteler yapılıyor. Türkiye'nin her yerinde kaçak varken bu büyüklükteki bütün sorunlarımızı çözüyorsa hemen yıkalım kardeşim. Ancak o iskele orada olmasaydı yangınlara bu kadar hızlı müdahale edilmezdi. Bir işe yaradı yani o iskele. İlk balyozu da biz vuralım ya. Elimizle yıkalım ya. Beklemeylim kararı.

Ayıp oluyor ya ayıp. Yargı ne kadar verecekse saygı duyacağız. Ne gerekiyorsa da yapılacak merak etmeyin. Sevgiler."

Eylül 2024 kentsel dönüşüm kira yardımı bekleyenler dikkat! Kira yardımları hesaplara ne zaman yatırılacak?

Emeklilere Eylül'e özel maaşa ek 16 bin 200 TL'lik fırsat! İşte Finansbank emekli promosyon...

Emeklilikte yaş, prim ve çalışma gün sayısı değişiyor mu? Emeklilik sistemiyle ilgili şok açıklama!


Geri Dön