14 / 09 / 2024

Şahan Gökbakar’ın Marmaris’teki villası mühürlendi!

Şahan Gökbakar’ın Marmaris’teki villası mühürlendi!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Muğla İl Müdürlüğü ve Marmaris Belediyesi ekipleri, ünlü komedyen Şahan Gökbakar'ın Marmaris ilçesinde yer alan villasını mühürledi.


Teus Group'tan Antalya'ya dev proje!



Mülkiyeti ünlü komedyen Şahan Gökbakar'ın ortağı olduğu Çamaşırhane Film Yapım Anonim Şirketi'ne ait villa ve eklentilerinin yapı kayıt belgeleri, kaçak yapılar sebebiyle 9 Kasım 2022 tarihinde Muğla Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü'nün Yapı Kayıt Belgesi Değerlendirme Komisyonu tarafından iptal edildi. Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre daha sonra izinsiz faaliyet olması nedeniyle söz konusu villanın sahipleri hakkında suç duyurusunda bulunuldu. Marmaris Belediye Başkanlığı da villa ile ilili olarak yıkım kararlarının alınması ve yapı ilgilisine yıkım tebligatlarının yapılması için uyarıldı.

MAHKEMEDEN ALEYHTE KARAR ÇIKMADI

Paylaşılan detaylara göre Marmaris Belediye Başkanlığı, 15 Aralık 2023 tarihinde iptal kararının aleyhine Muğla 1'inci İdare Mahkemesi'nde dava açıldığını gerekçe gösterip söz konusu davanın sonucuna göre inceleme ve tespitlerin gerçekleştirileceğini ve konu hakkında bilgi verileceğini belirtti. Bakanlık tarafından 21 Aralık 2023 tarihinde Marmaris Belediye Başkanlığı'na gönderilmiş olan resmi yazı ile kanundaki ilgili madde hatırlatılıp söz konusu davaların konu hakkında yapılması gereken iş ve işlemlerin yürütülmesinde herhangi bir engel teşkil etmediği kaydedildi.

Şahan Gökbakar’ın Marmaris’teki villası mühürlendi!

Konu ile ilgili olarak verilen bilgilere göre Yapı Kayıt Belgesi Değerlendirme Komisyonu'nun 9 Kasım 2022 tarihli iptal kararıyla ilgili mahkemelerden bugüne kadar bakanlık aleyhine yürütmeyi durdurma ya da iptal gibi herhangi bir karar çıkmadı. 6 Eylül 2024 tarihinde Marmaris Belediye Başkanlığı'na gönderilmiş olan yazı ile komisyonun iptal kararı ile ilgili karşı açılan davalarda iptal ya da yürütmeyi durdurma kararı olmadığı bir defa daha anımsatıldı. 

Ayrıca, söz konusu yıkım işlemlerinin tesis edilmesi için Marmaris Belediye Başkanlığı bir defa daha uyarıldı. Yıkımın, Marmaris Belediyesi tarafından yapılmaması halinde kanun gereği Muğla Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nın gerçekleştirmesi gerektiği anımsatıldı. Gerekli işlemlerin yasada belirlenmiş olan süreler içinde gerçekleştirilmemesi durumunda nedenine dair bilgi istendi. Sorumluluklarının yerine getirilmesi için de konu ile ilgili gerekli uyarılar yapıldı.

"MAKİNE VE EKİPMAN DESTEĞİ VERİLEBİLİR"

İlgili kanunlar gereğinde Muğla Büyükşehir Belediyesi'nin söz konusu yıkım için destek verebileceği anımsatıldı. Yıkım için yeterli araç gereç bulunamaması durumunda yine kanunlar gereğince makine ve ekipman desteğinin Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü'nden karşılanabileceği kaydedildi. Buna rağmen yıkımın yapılmaması halinde yapıların yıkım maliyetlerinin yüzde 100 fazlası ilgili belediye başkanlığından tahsil edilmek üzere Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından yıkılabileceği anımsatıldı. Yasal süresi içinde yıkım iş ve işlemlerinin ilgili ilçe belediye ve Muğla Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından gerçekleştirilmemesi halinde bakanlığın denetim yetkisinin olduğu kaydedildi.

MÜHÜRLENDİ

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Muğla İl Müdürlüğü ve Marmaris Belediyesi ekipleri, Çamaşırhane Film Yapım Anonim Şirketi'ne ait olan ve 'Nitelikli Doğal Koruma Alanı'nda yer alan söz konusu villada  incelemeler yapıp, yapı tatil tutanağı düzenleyip, mesken ile eklentileri mühürlediği belirtildi.

 

Ankara'da kentsel dönüşüm çalışmaları ne durumda? İşte Ankara'nın kentsel dönüşüm karnesi!

Altına, dolara, borsaya ve Euro’ya yatırım yapanlar dikkat! Bu hafta hangisi daha çok kazandırdı?

Deprem bölgesinin başı 'yapı denetim şirketleriyle' belada! Tebernüş Kireçci peş peşe açıkladı! Açıktan para istiyorlar


Geri Dön