İş Fırsatları

Sahil Güvenlik Komutanlığı uzman erbaş alımı yapacak! Uzman erbaş alımı başvuru şartları neler? Hemen bakın!

Sahil Güvenlik Komutanlığı Karargâhı ile bağlısı birlik ve kurumlarda istihdam edilmek amacıyla uzman erbaş alımı gerçekleştirilecek. Peki uzman erbaş alımı başvuru şartları neler? Uzman erbaş alımı başvuruları başladı mı? İşte ayrıntılar... Sahil Güvenlik Komutanlığı uzman erbaş alımı detayları belli oldu

Sahil Güvenlik Komutanlığı Karargâhı ile bağlısı birlik ve kurumlarda istihdam edilmek amacıyla uzman erbaş alımı yapacak. Sahil Güvenlik Komutanlığı uzman erbaş alımı detayları belli oldu. 

 

Sahil Güvenlik Komutanlığı, 65 topçu, 45 motorcu ve 40 şoför olmak üzere 150 personel alacak. 

Peki uzman erbaş alımı başvuru şartları neler? Uzman erbaş alımı başvuruları başladı mı? İşte ayrıntılar...

UZMAN ERBAŞ ALIMI GENEL BAŞVURU ŞARTLARI

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı ve erkek olunması, en az lise mezunu olunması, 

1 Ocak 2022 itibarıyla 27 yaşının tamamlamamış olunması, 

Askerlik görevinin yükümlü erbaş/er veya sözleşmeli erbaş/er şeklinde yapmış ya da yapıyor olmunması, 

Başvuru tarihinin ilk günü itibariyle terhisi üzerinden 5 seneden çok süre geçmemiş olması, 

Askerlik hizmetini yaptığı birlik tarafından Uzman Erbaş Yönetmeliğine istinaden hazırlanan ve “UZMAN ERBAŞ OLACAKLAR İÇİN NİTELİK BELGESİ”nin olumlu şekilde alınması, 

Sözleşmeli erbaş ve erlerden; başvuru tarihleri içerisinde en az üç (3) yıl görev yapmış ve müteakip sözleşme süreleri içinde olanlar için 2022 yılının Ocak ayının ilk günü itibariyle 29 yaşının tamamlanmamış olması. 

Askerî öğrencilik ile ilişiği kesilmemiş olması, 

Türk Silahlı Kuvvetleri, Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığında daha önce subay (yedek subay dâhil), astsubay (yedek astsubay dâhil), uzman jandarma ve uzman erbaş olarak istihdam edilmemiş olunması, 

Sözleşmeleri kendi kusurlarından dolayı feshedilmiş olan adayların işlemleri, hangi aşamada olursa olsun feshedilir, 

Yapılacak yazılı sınav (genel kültür ve meslek bilgisi), ön sağlık muayenesi, fiziki kabiliyet ve değerlendirme testleri, uygulamalı mesleki bilgi sınavları ile mülâkat sınavlarından başarılı olunması,

Yaptırılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasının olumlu sonuçlanması, 

Taksirli suçlar hariç olmak üzere, diğer suçlardan adlî veya askerî mahkemeler tarafından otuz günden daha fazla süreli hürriyeti bağlayıcı bir ceza ile mâhkum olunmaması.

SAHİL GÜVENLİK KOMUTANLIĞI UZMAN ERBAŞ ALIMI BAŞVURULARI BAŞLADI MI? 

Sahil Güvenlik Komutanlığı tarafından topçu, motorcu ve şoför branşlarında yapılacak uzman erbaş alımı için başvuru süresi 10 Ekim'de başlayacak. Uzman erbaş alımı başvuruları 20 Ekim'de sona erecek. 

Başvurular yalnızca https://www.turkiye.gov.tr/sahil-guvenlik-komutanligi-is-basvurusu internet adresi üzerinden e-Devlet kapısı aracılığıyla gerçekleştirilebilecek. 

Başvuru sonuçları 2 Kasım 2022 tarihinden sonra www.sg.gov.tr internet adresinden duyurulacak.

Sahil Güvenlik Komutanlığı uzman erbaş alımı kapsamında adaylar aşağıdaki aşamaları başarıyla tamamlamakla yükümlü. Aksi takdirde bir sonraki aşamaya geçilemiyor.

Fiziki kabiliyet ve değerlendirme testleri,
Uygulamalı mesleki bilgi sınavı,
Mülâkat sınavı.

Ön başvurusu kabul edilen adaylar genel kültür ve meslek bilgisi alanlarından yazılı sınava girecek. Adayların puanları 100 tam puan üzerinden değerlendirilecek, genel kültür ve meslek bilgisi yazılı sınavlarından 60 ve daha fazla puan alan adaylar başarılı olarak belirlenecek. 

Ziraat Bankası müjdeyi patlattı! 81 ilde KPSS şartsız personel alımları başladı!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden işsizlere müjde! Personel alımı başladı!

İşsizlere müjde! THY yetiştirmek için ikinci pilot alımı yapacak