Kent Haberleri

Sahil Güvenlik Uzman Erbaş alıyor! Elinizi çabuk tutun başvurular sona eriyor!

Sahil Güvenlik Komutanlığı sözleşmeli uzman erbaş alacağını duyurdu. Elinizi çabuk tutun başvurular sona eriyor. Peki, başvuru şartları ve tarihi belli oldu mu? İşte detaylar...Resmi Gazete'de yayımlanan personel alımı ilenından sonra SGK bünyesinde çalışmak isteyen adaylar uzman erbaş başvuru şartlarını ve detaylarınının neler olduğunu merak ediyor

Sahil Güvenlik Komutanlığında görevlendirilmek üzere uzman erbaş alımı yapacağı duyuruldu. Resmi Gazete'de yayımlanan personel alımı ilenından sonra SGK bünyesinde çalışmak isteyen adaylar uzman erbaş başvuru şartlarını ve detaylarınının neler olduğunu merak ediyor. 

Sahil Güvenlik Komutanlığında görev almak isteyen adaylar, "Sahil Güvenlik Komutanlığı başvuru şartları neler? Sahil Güvenlik Komutanlığı uzman erbaş başvuruları ne zaman bitecek?" sorulaının yanıtını arıyor. İşte merakla sorgulanan soruların yanıtı...

Sahil Güvenlik Komutanlığı bünyesine uzman erbaş alımı ilanı üzerine SGK bünyesine katılmak isteyen adaylar "Sahil Güvenlik Komutanlığı başvuru şartları neler? Sahil Güvenlik Komutanlığı uzman erbaş başvuruları ne zaman bitecek? " sorularına yanıt arıyor.

2023 SAHİL GÜVENLİK UZMAN ERBAŞ BAŞVURULARI BİTTİ Mİ?

Resmi Gazete'de yayımlanan ilana göre, söz konusu başvurular, 9-16 Mayıs tarihlerinde, "http://www.turkiye.gov.tr/sahilguvenlik-komutanligi-is-basvurusu" internet adresi üzerinden e-Devlet üzerinden yapılıyor.

2023 SAHİL GÜVENLİK UZMAN ERBAŞ BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

Başvuru yapacak adayların, en az lise mezunu ve 27 yaşını bitirmiş olmaları (1 Ocak 1996 ve daha sonra doğmuş olanlar), Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı ve erkek olanlan adaylar başvurularını gerçekleştirebilir.

İŞTE BAŞVURU DETAYLARI...

  1. Türk vatandaşı ve erkek olma
  2. En az liseden ve denk bir okuldan mezunu olmak.
  3. 2023'ün Ocak ayının ilk günü itibariyle 27 yaşını bitirmemiş olmak (01 Ocak 1996 ve daha sonra doğmuş olan adaylar başvurabilir).
  4. Sözleşmeli erbaş ve erlerden; başvuru tarihleri içerisinde en az üç (3) sene görev yapmış ve müteakip sözleşme süresi içinde olanlar için 2023'ün Ocak ayının ilk günü itibariyle 29 yaşını bitirmemiş olmak (01 Ocak 1994 ve daha sonra doğmuş olanlar başvurabilir).
  5. Askerlik görevini yapmış ya da yapıyor olmak.
  6. Askerlik hizmetini yapmış olan adaylar için, terhisi üzerinden 5 (beş) seneden fazla süre geçmemiş olmak (09 Mayıs 2018 tarihi ve sonrasında terhis olanlar).
  7. Askerlik hizmetini sürdürenler için kılavuzda yer alan uygun nitelik belgesi almak.
  8. Yapılacak yazılı sınav, ön sağlık muayenesi, fiziki yeterlilik ve değerlendirme testleri, yüzme testi, uygulamalı sınav ile mülâkat sınavında başarılı olmak ve Sahil Güvenlik Komutanlığınca belirlenen kontenjana girmek.
  9. Sahil Güvenlik Komutanlığı tarafından sevk edilecek hastanelerden "Uzman Erbaş Olur" kararlı sağlık raporu almak.
  10. Yaptırılacak güvenlik soruşturması olumlu sonuçlanmak.
  11. Askerî okullar ile Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi, Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığına bağlı eğitim komutanlıklarından herhangi bir sebep ile çıkmamış veya çıkarılmamış olmak, diğer okullardan disiplinsizlik nedeniyle çıkarılmamış olmak veya ortaöğretim kurumlarında örgün öğretim dışına çıkarma cezası almamış olmak.
  12. Türk Silahlı Kuvvetleri, Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığında daha önce subay (yedek subay dâhil), astsubay (yedek astsubay dâhil), uzman jandarma ve uzman erbaş olarak istihdam edilmemiş olmak.
  13. Sahil Güvenlik Komutanlığı Uzman Erbaş Alımları Bilgilendirme Kılavuzundaki (Mayıs 2023) diğer şartları taşıyor olmak.

Konut sektöründe deprem ve seçim etkisi: Sektörün gelişimi için yeni adımlar gerekli!

Ekonomik dubleks prefabrik evler ne kadar? 158 metrekare iki katlı ev kaç TL?