Genel

Sahil projesi ile Ataköy hem kazanır hem de kazandırır!

Ataköy sahilindeki arazi ruhsatlarının iptal edilmesi, Ataköy-Yeşilköy arasının plaj yapılacağının açıklanması çevre sakinlerini mutlu etti emlakçıları heyecanlandırdı. Projenin bölgeye olan talebi ve konut fiyatlarını artırması bekleniyor

Ataköy sahili, geçtiğimiz yıl TOKİ tarafından satışa çıkarılmış, bu karar da çevre sakinlerini ayaklandırmıştı. Ataköylüler, sahilin betonlaştırılmaması için mücadeleye başlamış, bir yandan davalar açılmış, diğer yandan da protesto gösterileri yapılmıştı. Ne var ki tüm bu çabalar, sahilin imara açılmasını engelleyememişti.

TOK܎ sahili satmış, hatta buraya otel yapılması için ruhsat bile çıkarılmıştı. Fakat geçtiğimiz günlerde, sürpriz bir gelişme yaşandı. çevre ve şžehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Ataköy sahilindeki arazi ruhsatlarının iptal edildiğini, Ataköy-Yeşilköy arasının yeşil alan, plaj ve yaya yolu olacağını açıkladı.

FİYATLAR UçAR MI!

Hiç kuşkusuz bu karar, aylar boyunca sahil için mücadele veren Ataköylüleri çok sevindirdi. Ya emlakçıları Tabii onları da heyecanlandırdı.

Zira projenin açıklanmasıyla birlikte bölgeye olan talebin ve konut fiyatlarının ciddi oranda artacağı beklentisi oluştu. Peki gerçekten de bu proje Ataköy'deki konut fiyatlarını uçurur mu Ü®şte bu soruyu bölgedeki emlakçılara sorduk. Uzmanların ortak görüşü, 'Hemen değil ama uzun vadede Ataköy kazanır, kazandırır'..

Resul Dizeci (Pyramid Emlak):

'Sahile yapılacak binalar Ataköy'e gelen rüzgarı bile kesecekti. Ataköy zaten son derece kaliteli ve tercih edilir bir semt. Buranın kalitesi, tartışılmaz. Plaj ve yaya yolu olması avantaj getirecektir uzun vadede.

Cengiz Kesen (Konak Emlak):

Ben buradaki yapıların çok daha değerleneceğini görüyorum. şžu anda zaten öyle bir canlanma var ki yeni yapılan Konaklar 1 milyon dolardan gidiyor ve talepler çok yoğun. Bu evler ortalama 7000 TL'ye kiraya veriliyor ve kiralık ev bulamıyoruz. Buraya plaj ve arkasına yapılacak binalar hem mevcut binalara hem de yeni yapılacaklara fiyat farkı koyacaktır.

Tarık Akan: çok güzel ama inanamıyorum

Sanat hayatına atılmadan önce Ataköy'de cankurtaranlık yapan ve 50 yıllık Ataköylü olduğunu belirten Tarık Akan da, projenin gerçekten uygulanırsa arzu edilir bir proje olduğunu söyledi. Tarık Akan, 'şžayet Bakan dediklerini yaparsa benim hoşuma gider. Ama ben inanamıyorum. Bu sözü veriyorlar ve daha sonra yapmıyorlar.' Orayı halka açacaklarsa çok hoşuma gider. 50 yıllık bir Ataköylü olarak tabii ki arzu ediyorum, olursa çok sevinirim' dedi.

Ayfer Kaynar (Yeşiline ve Sahiline Sahip çık Platformu Sözcüsü):

Ataköy sahili için hazırlanan imar planının iptal edilerek sahilin plaj ve yeşil alan yapılması çok önemli bir gelişme. İstanbul için olması gereken buydu. Halkın taleplerinin ve bilimsel ilkelerin göz önüne alındığını anlıyoruz.

Erdal şžen (çukurcuma Emlak):

Ataköy'de eskiden çocuklarımızı alır elinden tutar denize götürürdük. Emlakçıdan önce buranın sakini olarak biz eski Ataköy'ümüze sahip olmak isteriz. Buranın en büyük özelliği ve değeri zaten huzurudur. Sahile konutlar yapılsaydı Ataköy artık halkın olmaktan çıkardı.

Pınar Tarcan / HABERTÜRK