28 / 04 / 2024

Şahinbey'de kentsel dönüşüm memnuniyeti!

Şahinbey'de kentsel dönüşüm memnuniyeti!

Gaziantep Valisi Davut Gül ve Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Sanayi Sitesi ve Mavikent Konutları'nda incelemelerde bulundu.



Gaziantep Valisi Davut Gül ve Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu ile birlikte Şahinbey Sanayi Sitesi ve Mavikent Konutları sakinlerini ziyaret etti. 

Doğru Haber Gazetesi'nde yer alan habere göre, ziyaretin ardından açıklamalarda bulunan Vali Gül, Şahinbey Sanayi Sitesi'nin şehir için önemli bir kazanç olduğunu belirtti. Gül, şu açıklamalarda bulundu:

''Kentsel dönüşümde uzlaşma''

"Buraya yüzlerce dükkan yapılmış, iş yeri sahiplerinin yüzleri gülüyor. Bu kentsel dönüşüm yapılırken vatandaşı dükkânından ve evinden başka bir yere taşımak için, onların rızası alınmış. Bir memnuniyet ortaya çıkmış. Kentsel dönüşümü yapmak önemli ama bunu karşılıklı uzlaşma, memnuniyet içerisinde çözmek daha büyük bir önem arz ediyor. Yapandan ve alandan Allah razı olsun. Şehir bir kimliğe kavuşuyor. Belediye başkanımıza emekleri için teşekkür ediyoruz." 

''Mavikent'te 5 bin toplamda ise 10 bin konut yapılmış''

Şahinbey Belediyesi tarafından dar gelirli vatandaşlar için yaptırılan Mavikent Konutları'nda incelemelerde bulunan Gül ve Tahmazoğlu, Mavikent Konutlarının kaliteli yapılar olduğunu söyledi. Gül, "Konutların işçiliği ve yalıtımı çok iyi yapılmış. Ev sahibi ile sohbetimizde daha önce oturduğu sobalı evde bin 500 ve 2 bin TL yıllık ısıtmaya para harcarken şimdi ise mutfak ve banyo dahil evin ısıtmasına yıllık 500-600 TL ödediğini söyledi. Yani üçte bir fiyatına daha kaliteli bir ısıtma sağlanmış oluyor. Bunların dışında 580 TL ev için taksit ödüyorlar. Türkiye'de ve Gaziantep'te kira ortalamalarına baktığınızda 800 ve bin TL arasında. Kiradan daha az bir fiyata insanlar ev sahibi olmuş. Vatandaşlar başkana dua ediyorlar ve beklentileri de bu konutların yapımının devam etmesi yönünde. Mavikent'te 5 bin toplamda ise 10 bin konut yapılmış. Allah tamamına erdirsin" diye konuştu. 


Geri Dön