Sektörel

Sahte emlakçılar şimdi de yazlıkçıların peşinde! Günlük ev kiralarken dikkat! Dolandırılmayın!

Yaz sezonun açılmasıyla birlikte vatandaşlar tatil bölgelerinden ev kiralamaya başladı. Edirne Emlak Müşavirleri Derneği Başkanı Serhat Çeker,  günlük ev kiralamak isteyenleri sahte emlakçılara karşı uyardı. 

Yaz tatilinin başlaması ile birlikte binlerce kişi deniz kenarıa yöneliyor. Vatandaşlar ev kiralarken, Edirne Emlak Müşavirleri Derneği Başkanı Serhat Çeker,  'ayakçı' diye tabir edilen yetkisiz kişilerin emlakçılık faaliyetine başladığını belirterek fırsatçılığının önüne geçilmesi gerektiğini söyledi.

TATİLCİLER KİRALIK EVLERE YÖNELDİ!

Vatandaşlar tatil için otel ve çadır gibi yerler değil de günlük evleri kiralamayau terci etti. Bu kapsamda mülk sahibi olan yazlıkçılar, günlük veya haftalık kiralama yapabilmeleri için gerekli belgeleri ve izin süreçlerine e-devlet üzerinden ulaşılabilecek. Turizm işletme ruhsatı alan ev sahipleri, mülklerini yasal bir şekilde kısa süreli kiralamaya açabilecek.

Vatandaşların günübirlik evleri tercih ettiğini söyleyen Edirne Emlak Müşavirleri Derneği Başkanı Serhat Çeker, “Edirne'mizde Saros Körfezi, Erikli ve Enez bölgeleri tatil için en çok tercih edilen yerler arasında oluyor.

Günübirlik kira vermeler aynı şekilde devam etti. Bildirmeden el altından kaçak olarak evini kiraya verenler çok oldu. Yaz ayları olması ve yangınların artması sebebiyle ormanlara giriş de yasaklandı. Buna bağlı olarak bu alanlarda çadır kuran ve kamp yapanlarda bu sene mecbur kiralık evlere ve pansiyonlara yöneldi.” Dedi.

 

DENETİM ŞART!

Gündemedirne'de yer alan habere göre; denetimlerin arttırılması gerektiğini dile getiren Çeker, “Özellikle bayram üstü yine herkes kafasına göre evini kiraya verdi. Günübirlik evler o kadar yüksek kiralara verildi ki 5-10 bin lira arasında değişen rakamlar oldu. O bölgelerde oteller ve pansiyonlar kısıtlı olduğu için insanlar mecbur bu günübirlik evlere yöneliyor.

Havalar birden ısındı ve deniz sezonunun açılması ile birlikte vatandaşlar tatil bölgelerine akın etmeye başladı. Bu yüzden yaz sezonunda denetimler arttırılmalı ve devamlı hale getirilmelidir. Böyle olunca oradaki fırsatçılık ve mağduriyetin önüne geçilmiş olur.” Şeklinde konuştu.

Ayakçı emlakçıların fazla olduğunu söyleyen Çeker, tatil bölgelerinde kayıtlı emlakçıların yanı sıra ayakçı emlakçı olarak nitelendirilen fırsatçıların olduğunu ifade etti.