19 / 05 / 2024

Said Haifawi 15 yeni anaokulu açacak!

Said Haifawi 15 yeni anaokulu açacak!

TÜRKİYE’nin ilk özel hastane yatırımcılarından Said Haifawi’nin, 4 yıl önce dil kursuna ortak olarak başlayan ‘eğitim sektörüne yönelik yatırımları’ ile 43 anaokulu ve 3 ilköğretim okulu açıldı.



İŞADAMI Dr. Said Haifawi’nin 4 yıl önce EFİNST Dil Merkezi’ne ortak olarak giriş yaptığı ‘eğitim sektörü’ bugün 43 adet Helen Doron anaokulu ve Boğaziçi Üniversitesi Mezunları Derneği ile birl ikte kurulan 3 adet Merak Eden Çocuk (MEÇ) ilköğretim okulu ortaya çıkarmış durumda. 1989’da International Hospital’ı Yeşilköy’de faaliyete geçiren Haifawi, 2005’te Acıbadem Sağlık Grubu ile ortaklığa gitmişti. Halen bu kurumda yüzde 10 hissesi bulunan Haifawi, Türkiye’nin kaliteli eğitim veren kurumlara ihriyacı olduğunu ve bu konuda yatırımlara devam edeceğini söylüyor. Sektöre ilk girdiği günlerde de konuştuğumuz Haifawi, hedeflerine göre emin adımlarla ilerliyor ve şöyle konuşuyor:


KADINLAR PATRON OLDU


“Daha önce Sağlıkta kalitenin artması için çaba harcadım. Şimdi ise sıranın eğitime geldiğini düşünüyorum. Bunun için  2011 yılında EFİNST Dil Okulları’na ortak oldum. Sektöründe 25’inci yılını geride bırakan ve bireysel İngilizce’nin yanı sıra kurumlara ve üst düzey yöneticilere de dil eğitimi veren güzel bir kurumla işbirliği yaptıktan sonra İngiltere’nin ünlü Helen Doron Eğitim Kurumları’nı Türkiye’ye getirdik. Üç yıl önce Türkiye masterfrancihise’ını aldık. Helen Doron Erken İngilizce Sistemi, anaokulu olarak şu anda Türkiye’de 43 noktada hizmet veriyor. Bunların 30’undaki patron, kadın girişimcilerimizden çıktı.


BÜ İLE MERAK EDEN ÇOCUK 


Eğitimde üçüncü girişimimiz Boğaziçi Üniversitesi camiasının önemli kurumlarından BÜMED ile gerçekleşti. Bu kurumla Merak Eden Çocuk (MEÇ) Okulları’nı kurduk. Halen Türkiye’de İngilizce biliyorum diyenlerin oranı yalnızca yüzde 1. Bu kesimin de ne kadar dil bilgisine sahip oldukları tartışılır. Biz bu gerçekten hareketle EFINST ile yüksek kalitede dil eğitimi veren ve tamamı anadili İngilizce olan eğitmenlere yatırım yaptık. İkinci etapta çocuklarımıza İngilizce’yi anadili gibi görebilecekleri bir dönemde, okul öncesinde dil eğitimi imkanı sunduk. 

MEÇ ile de ilköğretimde iddialı bir yapı oluşturduk. Eğitim sektörüne yatırımlarımız artarak devam edecek.”



15 yeni anaokulu


KÜRESEL çapta erken yaşta dil eğitimi veren İngiliz Helen Doron, Haifawi Ailesi’nin 2011’de ortak olduğu EFINST Dil Merkezleri sayesinde Türkiye pazarına girdi. Türk master franchiser EFINST, 34 yılda 2 milyondan fazla öğrenciye eğitim veren Helen Doron sistemini, Türkiye için uyarladı. Dil eğitiminin yanı sıra anaokulu konsepti de oluşturdu. Franhise sistemi ile büyüdü. Halen Türkiye genelinde sayısı 43’e ulaşan Helen Doron Erken İngilizce Okulu ve Anaokulları, franchise ile yaygınlaşıyor. Bu yıl 15 yeni franchise devreye alınacak. Yeni eğitim yılında Helen Doron İlkokulları da açılacak.



Vehbi Koç ne demişti


SAİD Haifawi, International Hospital Hastanesi’ni kurabilmek için 1989’a kadar 5 yıl uğraştığını belirterek bir anısını şöyle özetliyor: “Hastanenin inşa sürecinde merhum Vehbi Koç’un kızı Semahat Arsel ve eşi Nusret Arsel ile Dubai’de serbest bölgeye dönük iş ziyaretinde görüşmüştük. Vehbi Koç’a ortaklık önerdim. Vehbi Bey bana ‘Said Bey, büyük iş yapıyorsunuz. Takdir ediyorum. Ancak Türkiye’de bankalar, camiye, okula ve hastaneye kredi vermez’ diyerek ve teklifimi kibarca geri çevirmişti.”



Akçakoca’da ‘helal  devre tatil’ başlıyor


DÜZCE Akçakoca’da 69 milyon dolarlık yatırımla 5 yıldızlı Sky Tower Hotel’i inşa eden E7 Grup, otelin konseptini ‘devre tatil’ ve ‘helal’e çevirdi. Turizm, inşaat, enerji ve yapı market sektörlerinde faaliyet gösteren firma, yeni sistemle otelin doluluğunu yükseltmek istiyor. Otelde, 6 bin TL’den başlayan fiyatlar ve 24 ay kredi kartsız taksit imkanları ile 6 yıl kırmızı, mavi, sarı ve beyaz olarak belirlenen dönemlerde S.P.A tesisi, Thalasso Terapi (deniz suyu tedavisi), açık büfe yemek, bay ve bayanlara özel açık ve kapalı havuzlarla ‘her şey dahil’ tatil sunulacak. E7 Grup CEO’su Ersin Aydeniz, “Devre mülk sistemindeki aidat, elektrik, su, ısınma ya da havuz bedeli gibi ücretler bizim sistemimizde yok. Yeni sistemle satış otelimizin yüzde 70’lik kısmını kapsıyor. Hedefimiz 110 milyon TL ciro” dedi.



DELIGHTLAND projesi başladı


2023’te 10 milyar dolarlık ihracat hedefine ulaşabilmek için Şekerli Mamuller Tanıtım Grubu (ŞTG), yeni bir strateji belirledi. Buna göre Türkiye “Şeker ülkesi- Delightland” temasıyla tanıtılacak. Dubai Gulfood’da ilk kez dünyaya tanıtılan yeni tema ile 2015’te öncelik Güney Amerika kıtası olmak üzere 40 ülkede aktivite düzenlenecek. ŞTG Başkanı Hidayet Kadiroğlu, lokum, şekerleme, çikolata ve Türk kahvesi gibi Türk şekerleme ürünlerini Delightland çatısı altına topladıklarını belirterek, “Dünyaya Türkiye’nin ‘Lezzet Ülkesi’ olduğunu anlatmaya çalışacağız. Konuyla ilgili bir de reklam filmi üzerinde çalışıyoruz. Ünlü bir dizi oyuncusuyla anlaşmak üzereyiz” dedi. Başkan Kadiroğlu, Dubai Gulfood’a 105 Türk Firmasının iştirak ettiğini kaydetti.



Beşler’den Trakya’ya fabrİka


70. kuruluş yılını kutlayan Beşler Sucuk, Silivri’deki yeni fabrikasında üretime başladı. Steril hassasiyeti yüksek ve el değmeden üretim yapılan 30 bin metrekarelik fabrikada Alman teknolojisi kullanıldı. 



Geri Dön