Kripto Paralar

Şaka coinler piyasayı karıştırıyor! Dogcoin'le ilgili açıklama

Şaka temaları ile ilişkilendirilen şaka coin piyasaları karıştırmaya devam ediyor. Bir şaka coin olan Dogcoin'in popüler olmasıyla şaka coinler uzmanların radarına girdi.Geçtiğimiz günlerde bir Dogecoin yatırımcısı Musk’a kripto para birimini desteklemek için bir saadet zinciri yürütmekle suçlayarak 258 milyar dolarlık dava açıyor

Tesla CEO’su Elon Musk’ın Twitter’da yalnızca köpeğini paylaşması bile kripto para yatırımcılarını ve piyasayı etkilemeye yetmektedir. Geçtiğimiz günlerde bir Dogecoin yatırımcısı Musk’a kripto para birimini desteklemek için bir saadet zinciri yürütmekle suçlayarak 258 milyar dolarlık dava açıyor.  Dünya gazetesine konuşan Uzmancoin Kurucu Ortağı Burak Köse, Musk’ı samimi bulmadığını belirtip; “Önceleri Bitcoin’den olumlu bahsederken şimdi Bitcoin’i kötüleyip Dogecoin’i yüceltmekte. Dogecoin üzerinden yaptığı çıkışlar ve esprilere olan ilginin azaldığını gördüğünde 180 derece tutum değiştirmek mümkün” sözlerine yer verdi.

Evox Kurucusu Barış Büyüktaş ise “Elon Musk, geçtiğimiz boğa döneminde yaptığı paylaşım serisi ile Dogecoin’in ciddi bir ralli yapmasına etki etmiş durumda ve aslında Dogecoin üzerinden piyasayı doğrudan manipüle etmiş oluyor. Açıkçası sosyal medya paylaşımları üzerinden devam eden bu ilişkinin sağlıklı olduğunu düşünmüyorum” şeklinde sözlere yer verdi. 

Şaka coinlerde dolandırıcılara dikkat Her finansal enstrümanda olduğu gibi dolandırıcılık riski bu tokenları da vuruyor. Doge’un ilk popülerleşmeye başladığı dönemlerde deneyimsiz spekülatörler dolandırıcıların ağına takılıyordu. Teknik Analist Kamile Uray yatırımcılara; “Riski her zaman azaltmamız gerek. İşi sıkı tutalım, herhangi bir ürünü alırken toplam arzını, dolaşım kapasitesini, ekibinde kimler olduğunu iyice araştırmak gerekiyor. 100 paramız varsa 1 ile alım satım yapalım” tavsiyesini verdi. 

 

Dogecoin sıfıra mı gitmekte? Dogecoin için sıfıra gidiyor iddiaları piyasada dolaşmaya başladı ancak herkes aynı görüşte değidirl. Köse; “Dogecoin gibi kripto paraların son derece volatil ve Bitcoin gibi piyasa liderlerine göre çok riskli olduğu bir gerçektir. Ancak ‘sıfıra gidiyor’ gibi söylemleri fazla iddialı bulmaktayım. Piyasa, bugünkü gibi çok fazla kötü dönem yaşıyor. Değerinde büyük kayıplar olmaya devam edebilir fakat var olmayı sürdürecek” ifadelerine yer verdi.