İmar

Sakarya Büyükşehir'in imar için aldığı çek karşılıksız mı?

Sakarya bir süredir yerel Sakarya Yenihaber gazetesinin Büyükşehir Belediyesi hakkındaki haberini konuşuyor. İşte o iddialar...


Sakarya bir süredir yerel Sakarya Yenihaber gazetesinin Büyükşehir Belediyesi hakkındaki haberini konuşuyor.  Gazete, sahibi darbe sonrası FETÖ iddiasıyla tutuklanan inşaat şirketi Fi Yapı ile belediye arasındaki imar tadilatı için verilen çekin karşılıksız çıktığını duyurdu. 


Gazetenin iddiaları şöyle: 


KARŞILIKSIZ ÇEK İÇİN YARGIYA GİDİLMEDİ 

"Fi-Yapı'ya özel imar bir düzenlemesi yapıldı. Bunun karşılığında bir buçuk milyon liralık çek alındı. Bu çek karşılıksız çıktı. Karşılıksız çek firmaya iade edildi. Fi-Yapı söz konusu arazisi 'imarlı arazi' denilerek satışa çıkardı ve sattı. Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Fi Yapı'nın talep ettiği imar düzenlemsini yapmadıklarını söyledi. Gazete ise büyükşehrin internet sitesindeki 9 Nisan 2012 tarihli Meclis karannda düzenlemenin yapıldığının görüldüğünü açıkladı ve şu soruları yöneltti: "Fi-Yapı'ya neden ayrıcalık tanınarak çek alındı? Fi-Yapı'dan alman karşılıksız çıkan çeklerin icra yoluyla tahsilat işleminin başlatılmamasının nedeni nedir? İflas ettiği belirtilen Fi-Yapı'nın karşılıksız çıkan çekleri, o arsanın satışından elde edilen gelirle tahsil edilemez miydi?" 



Sözcü