27 / 04 / 2024

Sakarya Demokrasi Meydanı'nda yenileme çalışmaları başlıyor!

Sakarya Demokrasi Meydanı'nda yenileme çalışmaları başlıyor!

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Demokrasi Meydanı’nda yenileme çalışmalarının gelecek hafta içerisinde başlayacağını müjdeledi.



Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Demokrasi Meydanı’nda yapılacak olan yenileme çalışmalarının gelecek hafta başlayacağını duyurdu. Sakarya Büyükşehir Belediyesi'nde yer alan habere göre, 1. Etap yenileme çalışmalarının kısa süre önce ihalesini gerçekleştirdiklerini dile getiren Başkan Toçoğlu, yer tesliminin ardından yenileme çalışmalarının başlayacağını açıkladı. Toçoğlu, meydanın Türkiye’ye örnek bir proje olacağını da açıkladı.

Yer teslimi yapılıyor

Başkan Toçoğlu, “Demokrasi Meydanımız için yenileme çalışmaları gerçekleştireceğimizi duyurmuş, vatandaşlarımızın ve STK’larımızın görüşlerini aldık, projemizi hazırladık. Projemizin 1. Etap ihalesini de kısa süre önce gerçekleştirdik. Şimdi ise yer teslimini yapacak ve hemen ardından çalışmalarımızı başlatacağız. Kısa süre içerisinde tamamlamayı hedefliyoruz. Bu güzel çalışmamızın hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

Yeşil alanlar artacak

Başkan Toçoğlu, 1. etap kapsamında yapılacak çalışmalarla ilgili de konuştu. Toçoğlu, “Daha öncede ifade ettiğimiz gibi projemizin içerisinde Akıllı Şehir Uygulamaları bulunacak. Ayrıca yeşil alanları da arttıracağız. Meydandaki kot farkı da ortadan kalkacak. Aydınlatma, oturma alanları, kafe, sosyal alanlar yine projemizin içerisinde yer alacak. Katlı Pazar Yeri önündeki yapıyı da kaldıracağız. İnşallah hemşehrilerimizin keyifli vakitler geçirdiği, şehrimizin vitrini olacak bu özel çalışmamız Türkiye’ye örnek olacak” dedi.

 


Geri Dön