28 / 04 / 2024

Sakarya Erenler Belediyesi'nden imar barışı uyarısı!

Sakarya Erenler Belediyesi'nden imar barışı uyarısı!

Sakarya Erenler Belediyesi, imar barışı uygulamasında faydalanmak isteyen bina sahiplerini uyardı. Belediye, vatandaşların mağdur olmaması için yapı kayıt belgelerini 31 Aralık 2018 tarihine kadar almaları duyurusunda bulundu.



Sakarya Erenler Belediyesi, imar barışından faydalanmak isteyen vatandaşların mağdur olmaması için yapı kayıt belgelerini 31 Aralık 2018 tarihine kadar almaları konusunda uyardı.

Milliyet Gazetesi'nde yer alan habre göre, Erenler Belediyesi tarafından vatandaşlara yapılan duyuruda Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından vatandaşların devletle ihtilaflı durumunun ortadan kaldırılması, imara aykırı, ruhsatsız veya ruhsat eklerine aykırı yapıların kayıt altına alınması yoluyla bu yapılara yasallık kazandırılması hedefiyle hayata geçirilen İmar Barışı yasası ile iskanı olmayan binalara iskan yerine geçen yapı kayıt belgesi e-devlet üzerinden bina sahibi tarafından başvuru yapılıp harcını yatırmak kaydıyla verildiği ifade edildi.

Yapı kayıt belgesinin iş yeri açma ruhsatı elektrik su ve doğal gaz aboneliklerinin yapılması için gerekli olduğu belirtilen duyurda, bina sahiplerinin ve kiracı iş yerlerinin mağdur olmamaları için 31 Aralık 2018 tarihine kadar e-devlet üzerinden yapı kayıt belgelerini almaları konusunda vatandaşlar uyarıldı.


Geri Dön