02 / 05 / 2024

Sakarya Üniversitesi yeniden yapılandırılacak!

Sakarya Üniversitesi yeniden yapılandırılacak!

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Durman, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesini yeniden yapılandırma çalışmaları yürüttüğünü belirterek, "Yeniden yapılandırma çalışmaları tamamlandığında 4 ayrı fakülte teşekkül edecek" dedi



Prof. Dr. Durman İktisadi ve İdari Bilimler fakültelerinin yurt dışında çok fazla eşdeğerliği bulunmadığını belirtti. İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesini yeniden yapılandırma çalışmaları kapsamında ayırmaya çalıştıklarını kaydederek, şunları söyledi: "İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinin yeniden yapılanmasına yönelik çalışma yürütüyoruz. Fakültelerin eşdeğerliği yurt dışında çok fazla yok. Bu kapsamda 4 fakülteyi yeniden yapılandırma çerçevesinde ayırmaya çalışıyoruz.

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesini 4 ayrı fakülte şeklinde yapılandıracağız. İşletme, Hukuk, Siyasal Bilgiler, İktisat Fakültesi olacak. 3 fakülteyle ilgili çalışmalarımızı tamamladık. İşletme Fakültesi YÖK'ten geçti, bakanlıkta onay için bekliyor. Hukuk Fakültesi YÖK'te onay için bekliyor. Siyasal Bilgiler Fakültesi de YÖK'e sunuldu. İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinin yapılandırılması çalışmaları kapsamında bu fakülteden 4 ayrı fakülte teşekkül ettirilecek. Çalışmalarımız devam ediyor. Sanıyorum 2 yıl içinde bu fakülteler faaliyete geçecek." İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinden doğacak 4 yeni fakültenin altyapı sorunu bulunmayacağını ifade eden Prof. Dr. Durman, altyapı sorununun önemli ölçüde giderildiğini belirterek, "Sakarya'ya önemli getirisi olacak.

Hukuk çok talep gören alanlardan bir tanesi. Hukuk alanında da SAÜ uzmanlaşmış eğitim vermeye başlayacak. Alanında uzmanlaşan öğretim üyelerinin ilimize gelmesi Sakarya'ya değer katacaktır. Siyasal Bilgiler Fakültesi Türkiye'de tercih edilen fakültelerden birisidir. Sakarya'nın gelişen sanayi vizyonunu düşündüğünüzde İşletme ve İktisat Fakültesi de ile önemli hizmetler verecektir. Yeni fakültelerin kurulması hem kendi alanlarındaki nitelikleri geliştirecek, hem de öğrenci ve öğretim üyesi çeşitliliği açısından katkı sağlayacak" diye konuştu.
AA


Geri Dön