18 / 05 / 2024

Sakarya'da icradan 1 milyon 851 bin TL'ye satılık 2 fabrika binası!

Sakarya'da icradan 1 milyon 851 bin TL'ye satılık 2 fabrika binası!

Sakarya 4. İcra Müdürlüğü, Sakarya İli, Erenler İlçesi, Kozluk Mahallesi, 2414 ada, 1 parselde yer alan tarla   ve üzerindeki 2 adet fabrika binası ile bekçi kulübesini satışa sunuyor



Sakarya 4. İcra Müdürlüğü tarafından verilen ilan şu şekilde;

T.C. SAKARYA 4. İCRA MÜDÜRLÜÄžÜ GAYRİMENKUL AçIK ARTIRMA İLANI

DOSYA NO: 2005/14276 iflas
satılarak paraya çevrilmesine karar verilen gayrimenkulun;

TAPU KAYDI : Tapuda tamamı borçluya ait Sakarya ili Erenler ilçesi kozluk mahallesi hudutlarında kain 2414 ada 1 parselde kayıtlı kayden tarla vasıflı taşınmazdan ibarettir. Taşınmaz üzerinde 2 adet fabrika binası ve bir bekçi kulübesi bulunmaktadır. Parselin yüzölçümü 12.776,35 m2 dir. Taşınmazın üzerinde yer alan bina ve eklentileri ile birlikte tamamının değeri 1.687.262.-TL fabrikada bulunan Makine ve ekipmanların değeri 150.415,00 TL ve taşınmaz üzerindeki ağaçların ve bitkilerin değeri 13.650,00 TL olmak üzere satış konu edilecek toplam meblağ 1.851.327.- TL dır.

İMAR DURUMU: Taşınmaz imar planlarında sanayi alanı olarak ayrılan sahada kalmakta E=0.50 VE H rhax=8.00 mt.şartlarını sağlayacak şekilde yapılaşma izni bulunmaktadır.

EVSAFI: Sözkonusu parsel Bekirpaşa beldesi kozluk mahallesi hudutlarında yer almaktadır. Konum olarak D-100 karayolunda Erenler köprülü kavşağından Hendek istikametine giderken Sakarya köprüsünü geçtikten sonra Pekşenler mevkiinde bulunan ışıklı kavşağın yaklaşık 600 metre kuzey iç kısmında bulunmaktadır. şžehrin çekirdek çarşı merkezine yaklaşık 6-7 km. Dir. Etrafından seyrek işyeri ve konut yapılaşması vardır. Tüm altyapı hizmetlerinden faydalanır. D-100 karayoluna yakın olup karayolu boyunca ve iç kısımlarda işyeri ve fabrikalar mevcuttur. Parsel üzerindeki ilk yapı tek katlı atölye binasıdır. 379 m2 dir. Yığma kagir olarak inşa edilmiştir. çelik konstrüksiyon çatısı mevcut ve eternit örtülüdür. Parsel üzerindeki diğer yapı ana üretim binasıdır. Yapı betonarme olup 3 katlıdır. Bir kısmı çelik konstrüksiyon ve bir kısmıda ahşap olan çatısı vardır. Binanın zemin kat ön ve iç orta kısmında üst katlara çıkan iki ayrı merdiveni vardır. Zemin katta ana üretim atölyesi, iplik odası, hammadde ve mamul maddelere stok odaları vardır. Binanın 1. katında ön kısmında ofis ve yönetim odaları vardır. Tavanlar alçı kartonpiyerdir. İç kapılar ahşap kaplama dışı pencereler pvc kaplı ve ısıcamlıdır. Ofis bölümlerinde kalorifer tesisatı mevcut olup gayrifaal durumdadır. Taşınmaz üzerindeki son yapı bekçi kulübesidir. tek katlı olup betonarmedir. Üzerinde çatı yoktur. Dış cepheleri sıvalı ve boyalıdır. İç kısımda zeminler dökme mozaik duvar ve tavanlar sıvalı ve plastik boyalıdır. Parselin etrafı tel çit ve dikenli telle çevrilidir. Taşınmaz üzerinde 252 adet muhtelif yaş ve muhtelif nevilerde (kiraz, elma, ayva vs) ağaç ve bitki vardır. Yine Taşınmaz üzerinde 27.05.2010 tarihli tesbite göre fabrika bünyesinde fabrikada kullanılan 293 adet 150.415. TL değerinde (fotokopi makinası, klima, rus malı torna makinası, şahin marka sütunlu matkap vs.) Başkaca ayrıntılar dosyasındadır.

SATIşž YERİ. Taşınmazın satışı Sakarya ili Bekirpaşa beldesi kozluk mahallesi hudutlarında D-100 karayolunda Erenler köprülü kavşağından Hendek istikametine giderken Sakarya köprüsünü geçtikten sonra Pekşenler mevkiinde bulunan ışıklı kavşağın yaklaşık 600 metre kuzey iç kısmında bulunan fabrika binasının yanında yapılacaktır. 21.10.2011 11.50-12.00 31.10.2011 11.50-12.00 arasında açık artırma suretiyle yapılacaktır. Bu artırmada tahmin edilen kıymetin %60 ını ve satış isteyenin alacağına rüçhanlı olan alacaklılar var ise alacakları mecmuunu ve satış masraflarını geçmesi şartı ile en çok artırana ihale olunacaktır. Böyle bir bedelle alıcı çıkmazsa en çok artıranın taahhüdü baki kalmak kaydı ile ikinci açık arttırmaya çıkarılacaktır. Bu artırmada da tahmin edilen kıymetin %40 ını ve satış isteyenin alacağına rüçhanı olan alacaklılar var ise alacakları mecmuunu, satış masraflarını ve paylaştırma masraflarını geçmesi şartı ile en çok artırana ihale olunacaktır. Böyle bir bedelle alıcı çıkmadığı taktirde satış düşecektir.

2- Artırmaya iştirak edeceklerin tahmin edilen kıymetin % 20 si nispetinde TÜRK LİRASI veya bu miktar kadar milli bir bankanın KESİN TEMİNAT MEKTUBU vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir. Alıcı istediğinde 10 günü geçmemek üzere mehil verilebilir. Satış bedeli üzerinden Damga resmi, %18 KDV, TAPU HARCININ 1/2'si alıcıya aittir. Gayrimenkulun aynından doğan vergi borçları ile tellaliye resmi satıcıya ait olup satış bedelinden ödenir.

3- İpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgililerin (*) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını hususiyle faiz ve masrafa dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile 15 gün ,   içinde Müdürlüğümüze bildirmeleri lazımdır. Aksi taktirde, hakları tapu sicili ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaktır.

4- İhaleye katılıp taşınmazın kendisine ihale olunan kimse verilen mehil içerisinde ihale bedelini ödemezse namına yapılan ihale fesh olunarak İ.İ.K.nun 133. ;   Madde hükmü tatbik olunur. İhaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak suretiyle ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsilen mesul olacaklardır. İhale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın dairemizce tahsil olunacak, bu fark, varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır; j 5- şžartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için daire de açık olup masrafı verildiği taktirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.

6- Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin yukarıdaki esas sayılı dosya numarasıyla Müdürlüğümüze başvurmaları ilan olunur.
(İc.if.K.126)  
(*)İlgililer tabirine irtifak hakkı sahipleri de dahildir.
Borçluya ve diğer ilgililere ve haciz ve rehin alacaklılarına tebliğ olmak üzere ilandır.

İlanı görmek için tıklayınız


Zeynep Karabag/Emlakkulisi.com

Geri Dön