Genel

Sakarya'da icradan 1.2 milyon TL'ye 6 gayrimenkul!

Sakarya 6. İcra Müdürlüğü; Adapazarı'nda yer alan 6 gayrimenkulü satıyor. Gayrimenkullerin toplam  değerleri 1 milyon 213 bin TL olarak belirlendi. İhaleleri ise 31 Mayıs 2011 günü Sakarya Adliyesi'nde açık arttırma suretiyle yapılacak...

 Satılmasına karar verilen taşınmazın cinsi, niteliği,kıymeti, adedi, önemli özellikleri:

1-  TAPU KAYDI : Adapazarı Merkez Orta Mahalle hudutlarında kain; tapunun 63 ada 26 parsel numarasında kayıtlı 1085.35 m2 alana sahip arsa üzerinde yer alan binanın tesis edilen kat irtifakına göre A girişi, 4.kat 1056/35436 arsa paylı 48 bağımsız bölüm nolu meskeninden ibarettir.

ÖZELLİKLERİ: Mesken Tığcılar mahallesi Kavaklar Caddesi Sakallıoğlu Apt. A Blok No:23 Kat:4 adresinde yer almaktadır. Ana gayrimenkul konun alarak Kavaklar caddesi ile Turan caddesinin kesiştiği köşenin bitişiğinde L şeklinde bir yapıdır. Atatürk Bulvarına 300-400 metre mesafededir. Topografik olarak düz bir arazide yer almakta, tüm altyapı ve belediye hizmetlerinden faydalanmaktadır. Etrafı tamamen konut ve işyeri ağırlıklı olarak yapılaşmış durumdadır Yakın çevresinde blok apartmanlar, bankalar, dershaneler v.s. Gibi yapılar bulunmaktadır. şžehir merkezinde ve ana caddelere cepheli olduğundan ulaşırr imkanları çok iyidir. Borçluya ait meskenin de yer aldığı ana gayrimenkul bir zemin ve üzerinde yer alan dört normal kat olmak üzere toplam beş katlıdır. Zemin katında dükkan ve işyerleri, üstteki normal katlarda ise konutlar bulunmaktadır. Binanın A ve B olmak üzere iki ayrı girişi vardır. Borçluya ait mesken binanın Kavaklar caddesi cephesine bakan A girişinde bulunmaktadır. Aha gayrimenkulun dış cepheleri sıvalı ve boyalı, üzerinde ahşap çatısı mevcut ve kiremit örtülüdür. Meskenin bulunduğu A girişinde bir katta iki daire bulunmaktadır. Borçluya ait mesken binanın 4.katında yer almaktadır. Mesken girişte bir hol ve devamında koridor ile bir salon, üç oda, mutfak, banyo, lavabo-wc den ibarettir.' Ayrıca ön ve arka cephesinde birer balkonu vardır. Mutfak ve odalardan biri iç ışıklığa bakmaktadır. Meskende salon ve oda zeminleri ahşap laminant parke, diğer zeminler seramik kaplıdır. Tüm duvar ve tavanlar sıvalı ve boyalı, iç kapılar ahşap. Ve yağlı boyalı, dış pencere doğramaları yine ahşap ancak verniklidir. Mutfakta duvarlar komple seramik kaplı, bu mekanda mermer tezgah ve mobilyalı dolapları mevcuttur. Banyoda gömme küvet, klozet ve lavabo bulunmaktadır. Dairede kalorifer tesisatı ve asansör mevcut olmakla beraber her ikisi de gayri faal durumdadır. Mesken yaklaşık 155 m2 alana sahiptir.

İMAR DURUMU : Mevcut imar durumuna göre taşınmaz parsel imar planlarında M Ticaret Sahası olarak ayrılan alanda kalmakta ve ayrık nizamında iki katlı (A-2) yapı iznine tabidir.

SATIşž SAATİ : 10:00 - 10:10 Arası

MUHAMMEN BEDELİ : 82.237,75 Y܎L

2-  TAPU KAYDI : Adapazarı Merkez Orta Mahalle hudutlarında kain, tapunun 262 ada 3 parsel numaralarında kayıtlı, kayden 'bahçeli ahşap ev'
vasıflı taşınmazdan ibarettir.

ÖZELLİKLERİ : Taşınmaz boş arsa vasfında olup üzerinde herhangi bir muhdesat bulunmamaktadır. 239,40 m2 alana sahiptir. Taşınmaz Orta mahalle Ulus caddesi no: 135 adresinde yer almaktadır. Konum olarak eski garajların 70-80 metre batısında bulunmaktadır. 262 ada 39 parsel sayılı taşınmaza bitişik olarak bulunmaktadır. Ulus Caddesine cephelidir. şžehrin çekirdek çarşı merkezine yaklaşık 1-1,5 km. mesafededir. Topografik olarak düz bir arazide yer almakta, tüm altyapı ve belediye hizmetlerinden de faydalanmaktadır. Etrafı tamamen işyerleri ve konut şeklinde yapılaşmıştır. şžehir merkezinde ve ana caddeye cepheli olduğundan ulaşım imkanları çok iyidir.
İMAR DURUMU : Mevcut imar durumuna göre taşınmaz imar planlarında iskan sahası olarak ayrılan alanda kalmakta ve ayrık nizamda iki katlı (A-2) yapı iznine tabidir.

SATIşž SAATİ :10:20 - 10:30 Arası

MUHAMMEN BEDELİ : 119.700,00 YTL

3- TAPU KAYDI : Adapazarı Merkez Orta mahalle hudutlarında kain; tapunun 262 ada 39 parsel numaralarında kayıtlı, kayden 'bahçe'Vasıfiı taşınmazdan ibarettir.

ÖZELLİKLERİ; Taşınmaz mahalde boş arsa vasfında olup üzerinde herhangi bir muhdesat bulunmamaktadır. 891,70 m2.alana sahiptir. Taşınmaz Orta mahalle Ulus Caddesi no: 135 adresinde yer almaktadır. Konum olarak eski garajların 70-80 m.batısında bulunmaktadır. 262 ada 3 nolu parsele bitişik durumdadır. Ulus Caddesine cephelidir. şžehrin çekirdek çarşı merkezine yaklaşık 1-1,5 km.mesafededir. Topografik olarak düz bir arazide yer almakta, tüm altyapı ve belediye hizmetlerinden de faydalanmaktadırlar. Etrafı tamamen işyeri ve konut şeklinde yapılaşmıştır. şžehir merkezinde ve ana caddeye cepheli olduğundan ulaşım imkanları çok iyidir.

İMAR DURUMU : Mevcut imar durumuna göre taşınmaz parsel imar planlarında iskan sahası olarak ayrılan alanda kalmakta ve ayrık nizamda iki katlı (A-2) yapı iznine tabidir

SATIşž SAATİ :   10:40 - 10:50 Arası

MUHAMMEN BEDELİ : 356.680,00 YTL.

4-  TAPU KAYDI: Adapazarı Merkez Yahyalar mahallesi hudutlarında kain; tapunun 72 ada 12 parsel numarasında kayıtlı, kayden 'bahçeli kargir ev'vasıflı taşınmazdan ibarettir.

ÖZELLİKLERİ: Parsel üzerinde çok eski ve terk edilmiş ahşap bir ev ile bir sundurma bulunmakta ise de bunlar çok eski ve bakımsız olup ekonomik değerleri yoktur. Bu nedenle sadece arsanın değerlendirmesi yapılarak arsanın yüz ölçümü 385,91 m2.dir. Taşınmaz Yahyalar Mahallesi Ankara caddesi no:66 adresinde yer. almaktadır. Konum olarak bu caddeye açılan Muallim Naci sokağı girişinin 50 metre güneybatı çaprazında kalmaktadır. Atatürk Bulvarı'na 500 metre mesafededir. Topografik olarak düz bir arazide yer almakta, tüm altyapı ve belediye hizmetlerinden de faydalanmaktadır. Etrafı tamamen işyerleri ve konut şeklinde yapılaşmıştır. Yapıların zemin katlarında değerli işyerleri bulunmaktadır. şžehir merkezinde ve ana caddeye cepheli olduğundan ulaşım imkanları çok iyidir. Yakınlarında işyerleri, mağazalar, banka şubeleri vs. bulunmaktadır.

İMAR DURUMU : Mevcut imar durumuna göre taşınmaz parsel imar planlarında M Ticaret Sahası olarak ayni an alanda kalmakta ve ayrık nizamda iki katlı (A-2) yapı iznine tabidir.

SATIşž SAATİ : 11:00 -11:10 Arası

MUHAMMEN BEDELİ : 578.865,00 YTL

5-  TAPU KAYDI : Sakarya ili Söğütlü ilçesi Küçüksöğütlü mahallesi Acılık mevkiinde kain; tapunun 17/1 pafta, 1841 parsel numarasında kayıtlı,
kayden 'arsa' vasıflı taşınmazdan ibarettir.

ÖZELLİKLERİ: Parsel tapu kaydında yazılı olduğu üzere boş arsa vasfında olup üzerinde herhangi bir muhdesat yoktur. Parselin alanı 408,47 m2.dir. Taşınmaz Küçük Söğütlü Mahallesi, Lale sokak bila no adresinde yer almaktadır. Konum olarak Adapazarı istikametinden gelişte beldeye giriş kısmında ve Adapazan-Söğütlü eski asfalt yolunun yaklaşık 300 metre doğusunda kalmaktadır. Küçük Söğütlü ' çekirdek merkezine de yaklaşık 2 km. mesafededir. Topografik olarak düz bir arazide yer almakta, tüm altyapı ve belediye hizmetlerinden faydalanmaktadır. Etrafı tamamen çok sık olmayan konut şeklinde yapılaşmıştır. 150 metre mesafede Küçük Söğütlü SEDAşž İşletme şžefliği bulunmaktadır. Yerleşim' alanı içinde ve ana caddeye yakın olduğundan ulaşım imkanları iyidir. Kuzeyi ve güneyinden 7.00 metrelik imar yollarına cephelidir. Diğer cephelerinde komşu parseller vardır.
İMAR DURUMU : Mevcut imar durumuna göre taşınmaz parsel imar planlarında iskan Sahası olarak ayrılan alanda kalmakta ve ayrık nizamda iki katlı (B-2) yapı iznine tabidir.

SATİşž SAATİ :   11:20 - 11:30 Arası

MUHAMMEN BEDELİ : 24.508,00 YTL

6-  TAPU KAYDI : Sakarya ili Söğütlü ilçesi Söğütlü mahallesi, Kurukızılcık mevkiinde kain; tapunun 42 pafta, 3152 parsel numarasında kayıtlı,
kayden 'tarla' vasıflı taşınmazdan ibarettir.

ÖZELLİKLERİ: Parsel tapu kaydında yazılı olduğu üzere boş tarla vasfında olup üzerinde herhangi bir muhdesat yoktur. Parselin alanı 3660 m2 dir. Borçluya ait taşınmaz Söğütlü ilçesi Kuzey çıkışında ve Söğütlü-Ferizli eski asfalt yolunun 300-400 metre batı iç kısmında kalmaktadır. 40 metre kuzeyinden Fındıklı Köyü yolu geçmektedir. İlçenin çarşı merkezine 1500 metre mesafededir. Yaklaşık 250 metre güneyinde Karacalar Un Fabrikası olarak bilinen tesis vardır. Etrafında yapılaşma yoktur. Parselin yolu olmayıp ulaşım tarla yolundan sağlanmaktadır. Faydalandığı herhangi bir altyapı hizmeti de bulunmamaktadır. Topografik olarak düz bir arazide yer almaktadır. Taşınmaz fiilen tarla vasfındadır. üzerinete tarımsal faaliyetlerde bulunulmaktadır. Etrafı ve yakın çevresindeki parseller de aynı amaçla kullanılmaktadır. Düztaban arazi olup toprak yapısı tınlıkillidir. Taşlılık ve drenaj problemleri yoktur. Verim durumu ortadır. Taşınmaz kaydındaki Adasunun irtifak hakkı ile birlikte satışa çıkarılacaktır.

İMAR DURUMU : Taşınmaz imar yönünden yerleşik alan sınırı dışında ve plansız alanda kalmaktadır.

SATIşž SAATİ : 11:40 - 11:50 Arası MUHAMMEN BEDELİ : 36.600,00 YTL

7-  TAPU KAYDI : Sakarya ili Söğütlü ilçesi Tokmaklıdere Köyü Tokmaklıdüzü mevkiinde kain; tapunun 6 pafta, 262 parsel numarasında kayıtlı, kayden 'tarla' vasıflı taşınmazdan ibarettir.

ÖZELLİKLERİ : Parsel tapu kaydında yazılı olduğu üzere boş tarla vasfında olup alanı 2900 m2 dir.Taşınmaz konum olarak köy giriş kısmında ve Fındıklı Köyü yolunun 150 metre kuzey iç kısmında kalmaktadır. Boş arazidir. Üzerinde tarımsal faaliyet yoktur. Yerleşim alanına oldukça yakın sayılabilir. Yolu olmayıp ulaşım tarla yolu ile sağlanmaktadır. Faydalandığı herhangi bir altyapı hizmeti de yoktur. Topografik olarak düz sayılabilecek bir arazidir.

İMAR DURUMU : İmar yönünden Plansız Alanda kalmaktadır.

SATIşž SAATİ : 12:00 - 12.10 Arası

MUHAMMEN BEDELİ : 14.500,00 YTL

Satış şžartları
1-  Satış 31.05.2011 günü yukarıda belirtilen saatler arasında Sakarya Adliyesi İcra Daireleri Mezat Salonu-SAKARYA açık artırma suretiyle yapılacaktır. Bur artırmada tahmin edilen değerin %60'ını ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış -ve paylaştırma giderlerini geçmek şartı ile ihale olunur. Böyle bir bedele alıcı çıkmazsa en çok artıranın taahhüdü saklı kalmak şartiyle 10.06.2011 günü aynı yer ve saatler arasında ikinci artırmaya çıkarılacaktır. Bu artırmada da rüçhanlı alacaklıların alacakları toplamını, satış ve paylaştırma giderlerini geçmesi ve artırma bedelinin malın tahmin edilen kıymetinin %40'ını bulması lazımdır. Böyle bir bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.

2-  Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen kıymetin %20'si nispetinde pey akçesi veya bu miktar kadar milli bir bankanın teminat mektubunu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir. Alıcı istediğinde 10 günü geçmemek üzere mehil verilebilir. Tellaliye resmi, damga vergisi, tapu harç ve masrafları ile K.D.V. alıcıya aittir. Birikmiş vergiler satış bedelinden ödenir.

3-  İpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgililerin (*) bu taşınmaz üzerindeki haklarını hususiyle faiz ve masrafa dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile on beş gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır. Aksi takdirde haklan tapu sicili ile sabit olmadıkça paylaştırmadan hariç bırakılacaktır.

4-  Satış bedeli hemen veya verilen mühlet içinde ödenmezse İcra İflas Kanununun 133 üncü maddesi gereğince ihale feshedilir. İki ihale arasındaki farktan ve %10 faizden alıcı ve kefilleri mesul tutulacak ve hiç bir hükme hacet kalmadan kendilerinden tahsil edilecektir.

5-  şžartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup gideri verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.

6-  Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin yukarıda yazılı dosya numarasıyla müdürlüğümüze başvurmaları ilan olunur.
Dosya No: 2009/271 Tal.


Kübra Genç/Emlakkulisi.com