29 / 04 / 2024

Sakarya'da iflas eden çiftçi arazisi satıyor!

Sakarya'da iflas eden çiftçi arazisi satıyor!

Sakarya'nın Geyve ilçesinde borçları nedeniyle iflas eden çiftçi, ekip biçtiği arazileri satışa çıkarıyor. Arazileri alanların çoğu da yabancı yatırımlar...



TÜRKİYE’de çiftçinin yaşadığı sıkıntılar ll her geçen gün artıyor. Son olarak gazetemizin WhatsApp Haber İhbar Hattına mesaj atan okurlarımızdan biri olan Birol Yıldırım, Türkiye genelinde binlerce çiftçinin içinde bulunduğu durumu net olarak gözler önüne serdi. Sakarya’nın Geyve İlçesi’ndeki birçok çiftçinin borçları nedeniyle batmak üzere olduğunu belirten Yıldırım, “Bölgedeki çiftçiler banka borcunda dolayı iflas etmiş durumda. Çiftçi banka borcu nedeniyle arazisini satışa çıkartıyor. Ne yazık ki arazileri alanların büyük çoğunluğu da yabancı yatırımcılar” diye konuştu.


TARIM BİTMEK ÜZERE

BÖLGEDEKİ çiftçilerin zor durumda 1 olduğunu dile getiren Yıldırım, iflas edenlerin sayısının her geçen gün arttığını belirtti. Yıldırım kendisinin de iflas edenlerden biri olduğunu ve arazilerini sattığı için elinde bir yerin kalmadığını söyledi. Yıldırım, Geyve ilçesindeki Akdoğan, Ceceler, Umurbey, Demirler ve Safibey Köyleri’nde çok sayıda çiftçinin borç içinde bulunduğunu ve tarımın buralar da bitmesinin an meselesi olduğunu ifade etti. Özellikle Türkiye’nin önde gelen internet sitelerine bakıldığında ise Geyve İlçesi’ndeki 5 köyde de satılık tarım arazilerinin fazla olması dikkatlerden kaçmadı.


Şok


Geri Dön