03 / 05 / 2024

Sakarya'da "Kentsel Dönüşüm" atağı! Sakarya'da dönüşüm başlıyor...

Sakarya'da

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Yusuf Alemdar, kamuoyu ile paylaştıkları projelerin, senelerin birikimi ve alanında uzman bilim insanlarının çalışmaları ile hazırlandığını ve her bir projenin de gerçek ölçeklerde, gerçek yerlerinde planlandığını açıkladı.



Cumhur ittifakı Sakarya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Yusuf Alemdar, açıkladıkları projeleri arasında kentsel dönüşüm ve dirençli şehirlerin çok ayrı bir öneme sahip olduğunu kaydederek, “Biz kentsel dönüşümü beraber başaracağız” dedi. 31 Mart 2024 seçimlerinden sonra bayrağı aldıkları yerden daha ileriye götürmek için çaba göstereceklerini de kaydeden Sayın Alemdar, her köşesi ile başka bir güzelliğe sahip Sakarya’da yeni dönemde önemli projeleri hayata geçireceklerini söyledi.

ekonomim.com'dan Hasan Çoşkun'un haberine göre; Yeni dönemde Sakarya için neler yapacaklarını ayrıntılarıyla kamuoyuna açıkladıklarını sözlerine ekleyen  Alemdar, Sakarya için geçmişte yaşadıkları sıkıntıları yaşamak istemediklerini, Kentsel Gelişim Vizyonu ile şehir merkezinde yer alan eski, deprem görmüş yapıları yenileyerek şehri depreme dirençli hale getireceklerini ifade etti.

Sakarya da "Kentsel Dönüşüm" atağı! Sakarya da dönüşüm başlıyor...

2030 KENT GELİŞİM VİZYONU

“Yenilikçi bir vizyonla şehrin değerini ve yaşam standartlarını yükselteceğiz” söyleyen Alemdar, şöyle devam etti: “Sakarya 2030 Vizyonu ile şehrimizi 2030 yılına kadar afetlere dirençli, yeşil dönüşümü başarmış, ulaşımda sorunlarını çözmüş, sıfır atık ve sürdürülebilir enerji ile çevresini koruyan, katılımcı ve şeffaf yönetim anlayışıyla gelişmiş bir çehreye kavuşturacağız.”

Yusuf Alemdar, Afetlere Dirençli Şehir Vizyonu ile öncelikli olarak toplu konut hamlelerini hayata geçireceklerini de ifade ederek, şehrin sağlam zeminlerinde toplu konut ve arsa üretim çalışması yapacaklarını belirtti. Bu çerçevede afet odaklı planlama çalışmaları ile hazırlayacakları afet eylem planı doğrultusunda 16 ilçedeki mevcut yapı stok çalışmalarını güncelleyip, risk haritası oluşturacaklarını belirtti.

Kira yardımı yatmadı, kira yardımı neden yatmadı?

Bakan Özhaseki'den Mamak'a 2. ve 3. etap dönüşüm müjdesi!

Bakan Özhaseki'den dönüşüm çağrısı: Evlerimizi yenilemek zorundayız! Kentsel dönüşüm isteyen herkese kapılarımız açık!

Bursa’da 100 bin konutluk kentsel dönüşüm projesi hayata geçiyor!

21 fay kırığı olan İzmir'de 36 bin bina riskli!


Geri Dön