25 / 08 / 2024

'Sakın 'Bizim burada fay yok' diye düşünmeyin' diyen Naci Görür'den o şehre yeni uyarı geldi!

'Sakın 'Bizim burada fay yok' diye düşünmeyin' diyen Naci Görür'den o şehre yeni uyarı geldi!

Yaptığı açıklamalarla dikkat çeken Yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür, Antalya'yı depremde etkileyebilecek 3 fay zonu olduğunu belirterek, önemli detaylara değindi.



Antalya Sanayici ve İş İnsanları Derneği (ANSİAD) 2024 yılı 8. olağan toplantısı yapıldı. Bir otelde yemek programıyla başlayan söz konusu toplantıya, yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür, ANSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Ercan Özbek, dernek yöneticileri ve basın mensupları katılım sağladı.

Merakla beklenen toplantıda konuşan Prof. Dr. Naci Görür, ülkemizin faylı tektonik bir bölgede olduğunu ve bunun için ciddi önlemler alınması gerektiğini dile getirdi.

 Sakın Bizim burada fay yok diye düşünmeyin diyen Naci Görür den o şehre yeni uyarı geldi!

Yaptığı açıklamada tatilcilerin gözde şehirleri arasında yer alan Antalya'nın deprem bölgesinde olmadığı düşüncesinin doğru olmadığını dile getiren Prof. Dr. Naci Görür şöyle konuştu:

"3 FAY ZONU VAR"

"Antalya'yı depremde etkileyebilecek 3 fay zonu bulunuyor. Bunlardan birincisi Fethiye-Burdur fay zonu. Söz konusu bu fay 100 kilometrelik alana zarar verebilir. 2.'si Beyşehir fay zonu. Antalya'ya 50-60 kilometre mesafededir. 3.'sü de Helen-Kıbrıs fay zonudur. Söz konusu bu fay zonu dünyanın en büyük depremlerini üreten zondur. Bunun için deprem dirençli Antalya yapmamız gerekir.

Sakın 'Bizim burada fay yok' diye düşünmeyin. Türkiye'yi depreme hazırlamak zorundayız. Hangi şehirde olursa olsun bir insanımızın burnu kanarsa bu durum hepimizin sorumluluğundadır. Biz vatandaş olarak Türkiye'ye sahip çıkmak zorundayız."


HASAN SÖZBİLİR'DEN İZMİR AÇIKLAMASI


Deprem uzmanı, jeolog Prof. Dr. Hasan Sözbilir de yaptığı açıklamada, saat 04.57'de merkez üssü Midilli Adası'nın güneyi olan 4,5 büyüklüğündeki depremin Midilli fayı üzerinde yaşandığını belirtti. Konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada Ulusal ve uluslararası sismoloji merkezlerinin bu depremin doğu-batı uzantılı ve eğim atımlı bir normal faydan kaynaklandığını doğruladığını dile getiren Hasan Sözbilir, açıklamasında "Midilli fayının doğu bölümü 12 Haziran 2017 tarihinde 6,2 büyüklüğünde bir deprem üretmişti. Söz konusu bu depremi  İzmir  şiddetli hissetmiş ancak herhangi bir can ve mal kaybı yaşanmamıştı. Bugünkü deprem de yine aynı hat üzerinde meydana geldi. Midilli fayının doğu bölümündeki bu deprem, 12 Haziran 2017 tarihindeki depreminin artçısı şeklinde değerlendirilebilir." ifadelerini kullandı.

Renault açıkladı! Renault'dan 200 bin TL destekli Renault Clio kampanyası...

Cupra Formentor fiyatları ne kadar? Mayıs 2024 fiyatları tek tek açıklandı! İşte Cupra Formentor...

2024’ün geri kalanında en yüksek temettü verecek şirketler açıklandı


Geri Dön