Kent Haberleri

Sakın bunu yapmayın! 3.304 TL ceza ödemek zorunda kalırsınız

Yeni yıla girilmesiyle birlikte ceza miktarları da arttı. Vatandaşların ceza ödememek için uzak durması gereken bir hareket daha var. Bu nedenle vatandaşlara çeşitli konularda sık sık uyarılar yapılıyor

2023 yılına girilmesiyle birlikte doğal olarak ceza miktarları da arttı. Bu nedenle vatandaşlara çeşitli konularda sık sık uyarılar yapılıyor. Önemli bir konuda daha vatandaşlara hatırlatma gerçekleştirildi. 

Trafik kazalarını önlemek ve en aza indirmek için trafik kurallarına herkesin uyması şart! Karayolları Trafik Kanununa göre düzenlenen kurallara uymaması halinde büyük cezalar geliyor. Arabasıyla bunları yapanlara kötü haber: Artık 3.304 TL cezası var! Trafiğe çıkarken bundan sonra 2 defa düşünün.

Trafiğe çıkan milyonlarca sürücüyü yakından ilgilendiren önemli bir gelişme yaşandı. Trafik kurallarına uyulmaması ne yazık ki acı sonuçlara neden olabiliyor. Kurallara uymayan sürücülere 3.304 TL ceza kesilecek. Cezalara aynı zamanda bu yıl yüzde 122 oranında zam geldi.

ARABADA YÜKSEK SESLE MÜZİK DİNLEMEK DE CEZA NEDENİ

Özellikle trafikte yayalara yol vermek çok önemli. Yayalara yol vermemenin cezası bu yıl zamlanarak 1.917 TL’ye yükseldi. Trafikte yayalara yol vermeyen sürücüleri ağır ceza bekliyor.

Arabasında yüksek sesle müzik dinleyenler, ses kirliliği ve çevredeki kişilerin rahatsızlığına neden olan kişileri de büyük ceza bekliyor. Yüksek sesle müzik dinleyen sürücüye 436 TL para cezası kesilecek.

Araç içerisinde telefon kullanıyorsanız da 951 TL ceza ödeyeceksiniz. Ben yakalanmam demeyin! Bu durum elektronik kameralar ve trafik polisleri tarafından tespit edilebiliyor.