07 / 07 / 2024

'Sakın telaşa kapılmayın' diyen İslam Memiş yeni tarih verdi!

'Sakın telaşa kapılmayın' diyen İslam Memiş yeni tarih verdi!

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi'nin helikopter kazası sonrası yaşamını yitirmesiyle ilgili suikast iddiaları konuşulurken gözlerde  ekonomi piyasalarına çevrildi. Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, olay sonrası, altın, gümüş, dolar ve euro ile ilgili önemli açıklamalar yaptı.



İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi'nin helikopter kazasında yaşamını yitirmesi Suudi Arabistan Kralı'nın rahatsızlığı ve İsrail Başbakanı Netanyahu'nun ateşkes konusunda isteksizliğinin sürmesi yatırımcılar tarafından merakla takip edilen ons altını rekor seviyelere taşıdı. Peki Ortadoğu'da yaşanan bu kriz önümüzdeki günlerde ekonomi piyasalarında nasıl bir etki yaratacak? Yaptığı açıklamalarla dikkat çeken ve pek çok yatırımcı tarafından da oldukça yakından takip edilen Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, dolar, euro, altın ve gümüşteki hareketliliği haberglobalcomtr'den Şifa Kaymak'a değerlendirdi.

 Sakın telaşa kapılmayın diyen İslam Memiş yeni tarih verdi!

ALTINDAKİ YÜKSELİŞ DEVAM EDECEK Mİ?

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı Memiş altındaki yükselişle ilgili yatırımcılara "telaşa kapılmayın" uyarıları yaparak "Reisi'nin ölümüyle beraber altın ve gümüş fiyatlarında yükselişler gördük fakat bu sınırlı kaldı. Ons altın 40 dolar yükseldi ve 2 bin 450, gram altın da 40 TL yükseldi ve 2 bin 550' TL'ye çıktı. Dün akşam saatlerinde de gerileme göstererek, ons 2 bin 432 , gram altın 2 bin 527 Türk Lirası'na geriledi. Kısa vadede tekrar düşme beklentimi koruyorum. Yatırımcılar sakın telaşa kapılmasın. Gram altın yatırımcısı ons altını takip etsin. Ons altının 2 bin 400 dolar seviyelerine kadar gram altının ise 2 bin 380'e kadar sarkmasını bekliyorum. Jeopolitik gerilimler nedeniyle piyasalarda tansiyon artıyor fakat yeniden sakinleşti. Fakat sene sonu itibarıyla gram altında 3 bin-3 bin 500 TL bandında ons altın da bu rakamın 3 bin dolar olmasını bekliyorum." dedi.


GÜMÜŞ, ALTINI TAHTINDAN ETTİ

Yaptığı açıklamada yatırımcılarına en çok gümüşün kazandırdığını dile getiren Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş "Gümüş gram fiyatı altını tahtından etti Gümüş senenin ilk yarısında daha çok kazandırdı. Gram fiyatı 33,60 kuruş seviyelerine kadar yükseldi. Gümüşte de kısa vadede gerileme bekliyoruz. Bu yılın Temmuz ayı itibariyle yükseliş trendini yakalayacağını bekliyorum." dedi.

DOLAR/EURO'DA BEKLENTİ NE YÖNDE?


Memiş döviz fiyatlarıyla ilgili olarak da şöyle konuştu: Döviz şu anda stabil fakat o da Temmuz ayından itibaren yükselişe geçecek. Sene sonu itibariyle Dolar, euro 40 TL'yi bulacak.

 

Asgari ücret 13 bin 552 TL'ye, en düşük emekli maaşı 7 bin 971 TL'ye düşecek! Çalışana ve emekliye şok!

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı! Deprem konutları ne zaman teslim edilecek? 

Arazi yatırımı yapacaklar dikkat! Ünlü gayrimenkul uzmanı başkent Ankara'daki fırsat bölgeleri açıkladı!


Geri Dön